Έξι συλλήψεις για συμμετοχή σε κύκλωμα απάτης στην Ουαλία

Συνεχίζεται η αποκάλυψη κυκλωμάτων που λειτουργούν εις βάρος της ασφαλιστικής αγοράς και των ασφαλισμένων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόσφατα στην Ουαλία η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα, που θεωρούνται ύποπτα για τα λεγόμενα “crash for cash” ατυχήματα. 

Η αστυνομικές αρχές άρχισαν να διερευνούν την υπόθεση μετά από στοιχεία για ύποπτες αξιώσεις που κατέθεσε το Insurance Fraud Bureau, για το κύκλωμα με την ονομασία Dino. 

Μετά από την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης το IFB δήλωσε ότι με αυτές τις συλλήψεις φαίνεται πως ολοκληρώθηκε η εξάρθρωση του κυκλώματος 34 μέλη του οποίου έχουν συλληφθεί στο παρελθόν, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση. Ο κ. Ben Fletcher, επικεφαλής των επιχειρήσεων στην IFB, επισήμανε πως «αυτές οι συλλήψεις είναι μια ξεκάθαρη δήλωση προθέσεων τόσο από τον ασφαλιστικό κλάδο όσο και από την αστυνομία για την αντιμετώπιση της οργανωμένης απάτης στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης. Η IFB συνεχίζει να συνεργάζεται με την αστυνομία για τη διάλυση τέτοιων εγκλημάτων». 

Αναφερόμενος στο κόστος που πληρώνει ο ασφαλισμένος είπε πως «περίπου  50 δολάρια, προστίθενται στα ασφάλιστρα των συμβολαίων για την κάλυψη του κόστους της απάτης και οι ειλικρινείς ασφαλισμένοι είναι αυτοί που στο τέλος καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό». 

Τα φαινόμενα “crash for cash” παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και σύμφωνα με εκτιμήσεις η οικονομική απώλεια για τις ασφαλιστικές εταιρείες φτάνει τις 66,6 εκατ. λίρες. 

Ο επιθεωρητής Jeremy Rogers, ο οποίος ήταν επικεφαλής στην έρευνα για το κύκλωμα Dino σχολίασε ότι «η ασφαλιστική απάτη είναι ένα έγκλημα με θύμα τους νομοταγείς ασφαλισμένους.