IFB: Καθοριστικός ο ρόλος των μεσιτών στην καταπολέμηση της απάτης

Ουσιαστικό χαρακτήρισε το ρόλο των μεσιτών ασφαλίσεων στην καταπολέμηση της απάτης το Insurance Fraud Bureau στη Μεγάλη Βρετανία. 

Αφορμή για την ανακοίνωση αυτή ήταν η προσχώρηση στον Οργανισμό και της μεσιτικής εταιρείας AA. Όπως ανέφερε το IFB, η ΑΑ θα συμβάλει ιδιαίτερα στο έργο της υπηρεσίας στην εξιχνίαση και την καταπολέμηση της ασφαλιστικής απάτης, με την παροχή στοιχείων τα οποία θα αξιοποιήσει ο Οργανισμός. 

Η δύναμη του IFB στηρίζεται στην αρχή της συλλογικότητας, δήλωσε ο Phil Bird, επικεφαλής του Οργανισμού. «Η πρόσβαση σε δεδομένα εταιρειών μας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσουμε φαινόμενα απάτης στην ασφαλιστική βιομηχανία. Οι μεσίτες αποτελούν το βασικό συνδετικό κρίκο με τον καταναλωτή και γι’ αυτό μπορούν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στο έργο μας. 

Ως εκ τούτου, η συνεργασία μας με τις μεσιτικές εταιρείες αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για το IFB». 

Από την ίδρυσή του ο Οργανισμός έχει ασχοληθεί με 711 περιστατικά και έχει πετύχει 162 καταδικαστικές αποφάσεις. Πρωταρχικός στόχος του είναι το «crash for cash», τα στημένα δηλαδή τροχαία ατυχήματα, ενώ σήμερα χειρίζεται 36 εν εξελίξει αστυνομικές έρευνες που αφορούν αποζημιώσεις οι οποίες ανέρχονται σε 60 εκατ. δολ.