Ενδυνάμωση των σχέσεων στο τρίτο εργαστήρι του MDRT

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το τρίτο MDRT workshop αυτή την φορά στην Θεσσαλονίκη,  στις 16/10/2012 στο ξενοδοχείο MET HOTEL.

Οι φίλοι του MDRT στην Βόρειο Ελλάδα τα τελευταία χρόνια συμμετέχουν όλο και περισσότερο στο κάλεσμα που τους γίνεται αλλά και στην προσπάθεια για αύξηση των μελών του οργανισμού στην Ελλάδα. Αυτό φαίνεται και από τις συμμετοχές συναδέλφων στο εργαστήρι που ξεπέρασαν τις 55. 

Το στοίχημα της ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των μελών του Οργανισμού κερδίζεται μέσα από τις εν λόγω ‘δυναμικές’, διαδραστικές συναντήσεις που είχαν εξαρχής στόχο την ανταλλαγή απόψεων, πρακτικών και ιδεών, η εφαρμογή των οποίων πιστεύουμε ότι μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ενός Χρηματοασφαλιστικού Συμβούλου.

Η εκδήλωση ‘άνοιξε’ με το καλωσόρισμα του υπεύθυνου επικοινωνίας μελών του MDRT για την Β. Ελλάδα κου Κυριάκο Χατζηστεφάνου ο οποίος υποδέχθηκε τους συμμετέχοντες, την ομάδα του MDRT και τον πρόεδρο Ελλάδας του οργανισμού που παραβρέθηκαν όλοι εκεί σε μια προσπάθεια καλύτερου συντονισμού στο πρώτο εργαστήρι που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του MDRT Ελλάδας, κος Δημοσθένης Συκοβάρης ο οποίος με την σειρά του συνοπτικά ανέλυσε την  πορεία και τους στόχους του MDRT στην Ελλάδα για το 2012-2013. Στη συνέχεια μίλησε για τη δυναμική που μπορεί να προσδώσει στους ασφαλιστικούς συμβούλους ο θεσμός του “mentoring” που εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό στο εξωτερικό με θεαματικά αποτελέσματα.

Οι ομιλίες όπως και στα προηγούμενα workshops ήταν σύντομες σε μία προσπάθεια της επιτροπής να κάνει την εκδήλωση πιο αποτελεσματική, με τον χρόνο να αξιοποιείται ουσιαστικά προς όφελος όλων.
Έτσι, ύστερα από ένα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο για τους παρευρισκόμενους σεμινάριο από το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών Σπουδών (Ι.ΧΟ.Σ), ακολούθησε η συγκρότηση ομάδων εργασίας με τη συνεργασία όλων των συμμετεχόντων.
Βασικό ζητούμενο ήταν καταρχήν η καλύτερη γνωριμία μεταξύ τους,  μέσα από ανταλλαγή ιδεών και απόψεων για τα χρηματο-ασφαλιστικά δρώμενα. Παράλληλα κάθε ομάδα, επιλέγοντας έναν εκπρόσωπο, παρουσίασε στο σύνολο των μελών, μία (την καλύτερη κατ’ εκτίμηση της κάθε ομάδας) ιδέα ή/και πρακτική για νέες εργασίες, που σχετίστηκε με το θέμα του εργαστηρίου που ήταν “ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΡΑ- ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ”

Η επιτυχία του εγχειρήματος αυτού σε συνδυασμό με την απήχηση του σεμιναρίου που παρουσιάσθηκε είχε ως αποτέλεσμα την διοργάνωση ενός δεύτερου και αναλυτικότερου σεμιναρίου από το «ΙΧΟΣ» που σχετίζεται με το RISK SHARING PLAN- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ  και το οποίο προετοιμάζεται για τις 4 Δεκεμβρίου 2012.

Ακόμη στις αρχές Ιανουαρίου προγραμματίζεται το επόμενο Εργαστήρι το οποίο θα γίνει στην Αθήνα σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί στις επόμενες ημέρες.

Το ΜDRT είναι ένας διεθνής οργανισμός με 35.000 μέλη, τους καλύτερους ποιοτικά και παραγωγικά Χρηματοασφαλιστικούς Συμβούλους απ’ όλο τον κόσμο. Σκοπός του, είναι η ανέλιξη του επαγγελματία σ’ ένα σύγχρονο οικονομικό και ασφαλιστικό περιβάλλον, μέσα από συνεχή ενημέρωση, εκπαίδευση και εφαρμογή κανόνων δεοντολογίας.

Η  Επιτροπή MDRT Ελλάδας 2012-13, με την οποία μπορείτε να επικοινωνείτε για περισσότερες πληροφορίες, απαρτίζεται από τον Πρόεδρο κ. Δημοσθένη Συκοβάρη (τηλ. 6977 318543, email: dsykovaris@inlife.gr) και τα μέλη- Αναστάσιο Φωτίου- Τοπικό εκπρόσωπο Αττικής (τηλ. 6957 500505, email: afotiou@novecon.gr ), Κυριάκο Χατζηστεφάνου- Εκπρόσωπο Βορείου Ελλάδας (τηλ. 6977 667600, email: hatzikymdrt@gmail.com ),  Μυρτώ Λουτράρη Τοπικό εκπρόσωπο Αθηνών (τηλ 6937404411, email: mloutrari@eurolife.gr), Τριαντάφυλλο Μετρινό-Εκπρόσωπο Metlife-Alico (τηλ 6977230672, email: metrinos@gmail.com), Γιώργο Θεοδοσίου-Εκπρόσωπο ING (τηλ ,email: theog_@hotmail.com) και Κωνσταντίνο Φλόκα-Εκπρόσωπο της International Life ( τηλ. 6937 383518, email: flocas@inlife.gr) .