Με συνέργειες το ΕΙΑΣ ενισχύει το ρόλο του

Μέσα από νέες συνέργειες με Επιμελητήρια, αλλά και Κολέγια, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) επιχειρεί να ενισχύει το ρόλο του στην αγορά εργασίας, αλλά και να εξυγιάνει τα οικονομικά του.

Βλέποντας τα τελευταία δύο χρόνια τα έσοδά του να περιορίζονται λόγω των μειωμένων διδάκτρων,  η διοίκηση του ΕΙΑΣ επιχειρεί άνοιγμα προς νέες κατευθύνσεις, στα πρότυπα των συνεργασιών που έχει ήδη συνάψει με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, καθώς και το Deree.

Πρόκειται για συνεργασίες οι οποίες αναβαθμίζουν το προφίλ του ΕΙΑΣ στην αγορά, και ταυτόχρονα ενισχύουν τα έσοδά του, αναφέρει στο iw ο κ. Σπύρος Λευθεριώτης, Εντεταλμένος Σύμβουλος και Μέλος Δ.Σ. του Ινστιτούτου, τονίζοντας παράλληλα ότι ο φορέας επιδιώκει να καταστεί τιμολογιακά περισσότερο φιλικός στα δίκτυα πωλήσεων της ασφαλιστικής αγοράς, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τη μέγιστη δυνατή κινητικότητα.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα της οικονομικής στήριξης του ΕΙΑΣ συζητήθηκε προ ημέρων και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κατά τη διάρκεια του οποίου τονίσθηκε ότι το ταμείο του χρειάζεται άμεση στήριξη προκειμένου να επιβιώσει.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος, πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών, δεσμεύθηκε ότι θα μελετήσει το θέμα και σε εύλογο χρόνο θα παρουσιάσει στο Δ.Σ. της ΕΑΕΕ μελέτη για τη βιωσιμότητα του φορέα, που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις.