Επενδύουμε σε επαγγελματίες διαμεσολαβητές υψηλής ποιότητας

Τα τελευταία χρόνια ζούμε ραγδαίες μεταβολές στο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον. Από την εποχή της ευμάρειας και της καταναλωτικής ευφορίας περάσαμε στην εποχή της δημοσιονομικής προσαρμογής και της κρίσης του δημοσίου χρέους, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Βρισκόμαστε στο μεταίχμιο, σε μια συνεχή διαδικασία αλλαγών και εξελίξεων που πραγματοποιούνται με μεγάλη ταχύτητα και επηρεάζουν άμεσα την ασφαλιστική αγορά, που διαφοροποιείται και μεταβάλλεται τόσο σε θεσμικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο λειτουργίας της αγοράς, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρόκληση.

Οι θεσμικές αλλαγές, που περιλαμβάνουν την εφαρμογή της πολυαναμενόμενης οδηγίας Solvency II και την εφαρμογή αυστηρότερων κανόνων εποπτείας από τις Αρχές, κινούνται στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού και της βελτίωσης της αγοράς.

Ταυτόχρονα, ορισμένες αρχές και σταθερές, παραμένουν αναλλοίωτες στο βάθος των χρόνων. Αρχές που η Generali επιμένει να ακολουθεί, καθώς η αξία τους έχει επιβεβαιωθεί στους δύο σχεδόν αιώνες παρουσίας της εταιρείας στη διεθνή ασφαλιστική αγορά.

Η ανθρώπινη ανάγκη για ουσιαστική επαφή και επικοινωνία είναι μία από τις σταθερές αυτές. Σε περιόδους κρίσεων η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμη πιο έντονη καθώς τα ερωτηματικά, οι απορίες και η επιθυμία για συμβουλή και βοήθεια από ανθρώπους πιο εδικούς είναι περισσότερο έντονη. Σε εποχές κρίσεων αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία η έννοια value for money, το ουσιαστικό περιεχόμενο της οποίας αφορά στην αγορά προϊόντων που καλύπτουν ακριβώς τις ανάγκες που έχει ο κάθε καταναλωτής.

Πιστή στις συγκεκριμένες αρχές, η Generali αποδέχεται την αξία και το ρόλο όλων των δικτύων πωλήσεων, αλλά δίνει έμφαση και επενδύει στον ανθρώπινο παράγοντα.
Στηρίζει και αναδεικνύει σε κύριο φορέα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης τους επαγγελματίες διαμεσολαβητές που έχουν την εμπειρία, τη γνώση και τη δύναμη να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες των καταναλωτών και να αναπτύξουν ισχυρούς δεσμούς μαζί τους.

Γι’ αυτό στην Generali υποστηρίζουμε και επενδύουμε σε επαγγελματίες διαμεσολαβητές υψηλής ποιότητας που έχουν την εμπειρία και τη δύναμη να αναπτύξουν σταθερούς δεσμούς με τους καταναλωτές και να καλύψουν πλήρως τις νέες απαιτήσεις τους.
Αντιθέτως, στις δύσκολες μέρες τις οποίες διανύουμε πιστεύουμε ότι πρωτίστως πρέπει να στηριχθεί ο συνεργάτης μας. Για το σκοπό αυτό υλοποιούμε σύγχρονες μηχανογραφικές εφαρμογές, όπως το GBOX που θα στηρίξει και θα βελτιώσει την παραγωγικότητα του συνεργάτη αναβαθμίζοντας έτσι και τη σχέση του με την εταιρεία.

Επίσης, προωθούμε νέα σύγχρονα ασφαλιστικά προγράμματα, με μειωμένα τιμολόγια όπου αυτό είναι τεχνικά εφικτό, ενώ φροντίζουμε να τον διευκολύνουμε στην είσπραξη των συμβολαίων με την παροχή υπηρεσιών είσπραξής τους από την εταιρεία. Τέλος, βελτιώνουμε τα υφιστάμενα προϊόντα και τους όρους των συμβολαίων, έτσι ώστε να υπάρχουν ακόμα πιο ξεκάθαρες σχέσεις μεταξύ της εταιρείας, των διαμεσολαβητών και των ασφαλισμένων μας.

* Ο κ. Ν. Σακελλαρίου είναι διευθυντής πωλήσεων της Generali