Έλεγχοι από την ΤτΕ στις direct πωλήσεις

Και ενώ χθες η ασφαλιστική αγορά αναστατώθηκε στην είδηση ότι από την Τράπεζα της Ελλάδος αποχωρούν δεκάδες κορυφαία στελέχη της λόγω εσπευσμένης συνταξιοδότησης, μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής της ΔΕΙΑ , κ. Χ. Βογιατζής, πηγές του iw διαβεβαίωναν ότι οι πιέσεις της εποπτικής αρχής προς τον κλάδο δεν θα χαλαρώσουν εξαιτίας του γεγονότος αυτού.

Τόνιζαν μάλιστα ότι, πέρα από τους ελέγχους που διενεργούνται από την Τ.τ.Ε. στα οικονομικά μεγέθη των εταιρειών και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανακεφαλαιοποίησή τους, η εποπτική αρχή βάζει στο στόχαστρό της και την τιμολογιακή πολιτική όσων ανοίγονται το διάστημα αυτό στις direct πωλήσεις.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η Τ.τ.Ε. έχει ήδη ζητήσει από όσες εταιρίες επενδύουν ή προτίθενται να επενδύσουν στην κατηγορία, στοιχεία τα οποία έχουν να κάνουν με την πολιτική προμηθειών, τα τιμολόγια και τις παρεχόμενες καλύψεις προς τους ασφαλισμένους, τις δαπάνες και τα κόστη λειτουργίας, καθώς και τις προβλέψεις που έχουν γίνει περί αποθεμάτων.

Στόχος της Εποπτικής Αρχής είναι να διαπιστώσει αν ταυτόχρονα με το επιχειρούμενο άνοιγμά της η αγορά «παρακολουθεί» με επάρκεια τα αποθέματά της, και εν γένει τα αποτελέσματά της, λειτουργικά και καθαρά, ώστε στο όνομα της ανταγωνιστικότητας πληγούν η αξιοπιστία και η φερεγγυότητά της.