Σε 214.000 περιστατικά ανταποκρίθηκε η Interamerican στο εννιάμηνο

Ο ενοποιημένος τομέας βοήθειας της Interamerican, που περιλαμβάνει την οδική και προσωπική (άμεση ιατρική) βοήθεια, ξεπέρασε στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου κάθε προηγούμενο συχνότητας σε περιστατικά εξυπηρέτησης ασφαλισμένων, ανταποκρινόμενος συνολικά σε 214.013 κλήσεις. Ο μέσος όρος ημερησίως ήταν 781 ενέργειες βοήθειας.

Ειδικότερα, η εταιρεία παρέσχε οδική βοήθεια σε 189.060 περιπτώσεις, από τις οποίες οι 75.850 ήταν υπηρεσίες επιτόπου επισκευής και οι 58.760  ρυμούλκησης, ενώ διαχειρίστηκε με ολοκληρωμένη φροντίδα (υπηρεσία autohelp) 47.950 ατυχήματα και επαναπάτρισε 6.500 οχήματα. Η σφυγμομέτρηση πελατών που διενεργήθηκε τον Σεπτέμβριο για την οδική βοήθεια Interamerican, δίνει ποσοστό ικανοποίησης για τον χρόνο ανταπόκρισης 80,4%, ενώ με βάση τα στοιχεία της εταιρείας, παρατηρείται σημαντικά υψηλότερη διατηρησιμότητα ασφάλισης αυτοκινήτου –κατά 19%- για όσα έκαναν χρήση της οδικής βοήθειας έναντι εκείνων που δεν χρειάστηκαν. 

Σχετικά, επισημαίνεται ότι η Interamerican έχει εισαγάγει ως αναπόσπαστη την οδική βοήθεια σε όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου -αστικής ευθύνης και μεικτής- αξιοποιώντας το ποιοτικό πλεονέκτημα των ιδιόκτητων υποδομών της (εξειδικευμένο προσωπικό, στόλος σταθμοί εξυπηρέτησης).

Στην άμεση ιατρική βοήθεια, η εταιρεία ανταποκρίθηκε σε 24.963 περιπτώσεις, έχοντας πραγματοποιήσει 2.770 υγειονομικές μεταφορές με ασθενοφόρο και 63 με πτητικό μέσο (ελικόπτερο και υγειονομικό αεροπλάνο), εκ των οποίων τα 51 περιστατικά αφορούσαν διακομιδές από τη νησιωτική Ελλάδα.

Η ηγετική θέση της Interamerican στην αγορά βοήθειας υπογραμμίζεται, πέρα από τον μεγάλο αριθμό περιστατικών που εξυπηρέτησε, από τα καλά οικονομικά αποτελέσματά της. Η εταιρεία Βοήθειας κατά το εννεάμηνο του έτους παρουσίασε μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 19,7 εκατ. ευρώ στην οδική και προσωπική βοήθεια. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Interamerican Βοήθειας βραβεύθηκε πρόσφατα για τη συνολική εικόνα της, στο πλαίσιο του θεσμού “True Leaders”, μεταξύ 42 διακεκριμένων επιχειρήσεων σε σύνολο 24 χιλιάδων που εξετάστηκαν ως προς τους δείκτες που παρουσίασαν κατά το 2011.