ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Ο κυρίαρχος ρόλος του διαμεσολαβητή και τα νέα ανταγωνιστικά προϊόντα

Όλες τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις που ακούστηκαν στις δύο θεματικές ενότητες, που συνοδεύτηκαν με αντίστοιχα πάνελ, κατά τη διάρκεια της ημερίδας του Ομίλου ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ στην Αθήνα, σας μεταφέρει πρώτο με ρεπορτάζ το I.W.

Όπως προλόγισε ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννιώτης, Group Vice Chairman & CEO, το πρώτο πάνελ είχε τον τίτλο: Συνεχίζοντας ψηφιακά, με συντονίστρια την κα. Καράμπελα, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια, ενώ στο δεύτερο τέθηκε στο επίκεντρο το ασφαλιστικό δίκτυο, με συντονιστή τον κ. Παναγιώτη Κατσανίδη, Γενικό Δ/ντη του Ομίλου.

Το 2ο πάνελ έφερε τον τίτλο: Με επίκεντρο το ασφαλιστικό δίκτυο.

Συντονιστής ήταν ο κ. Παναγιώτης Κατσανίδης, Γενικός Δ/ντης Ομίλου και συμμετέχοντες οι κ.κ. Μίλτος Πυρίντσης, Δ/ντης Πωλήσεων Ομίλου, Βαγγέλης Βερνάρδος, Δ/ντης Κλάδων, Πέτρος Τσουβαλάς, Επικεφαλής Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Θάνος Ευθυμιάδης, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης.

Από την συζήτηση διαπιστώθηκε η υψηλή εξωστρέφεια του Ομίλου, το πλάνο για την απρόσκοπτη συνέχιση του στρατηγικού σχεδίου,  τα πολλαπλά διαθέσιμα ασφαλιστικά προϊόντα για κάθε ανάγκη, οι σφιχτοί και υγιείς όροι της προσωποποιημένης τιμολόγησης, ενώ επιβεβαιώθηκε ο κυρίαρχος ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Όπως ειπώθηκε πρόκειται για τον επαγγελματία της αγοράς, με όλη τη σημασία της λέξης, με κοινωνική ενσυναίσθηση, με πολλαπλές γνώσεις, ευέλικτο προφίλ και επιτυχημένο.

Ο κ. Μίλτος Πυρίντσης μετέφερε κάποια σημαντικά αποτελέσματα έρευνας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ασφαλιστής, όπως το χαμηλό εισόδημα, λιγότερο των 1.000 ευρώ, αλλά και τα έξτρα επαγγέλματα που αναγκάζεται να κάνει (2ο και 3ο) προκειμένου να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα.

“Σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον για ποιο λόγο όλοι είναι καλό να συνεργαστούν με την ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ. Απλά και ξεκάθαρα. Προσπαθούμε να στηρίξουμε με πράξεις και όχι με λόγια τα εισοδήματα των συνεργατών μας. Μαζί καταφέραμε να δημιουργήσουμε τον μεγαλύτερο ελληνικό ασφαλιστικό όμιλο επιχειρήσεων, επειδή μαζί σας είμαστε η πρωτοπόρα δύναμη στην ασφάλεια αυτοκινήτου. Με εργαλείο την προσωποιημένη τιμολόγηση, την οποία τολμήσαμε και με ειλικρίνεια ευθαρσώς σας την αναφέρουμε, θέλουμε να βελτιώσουμε πάλι τα εισοδήματα σας. Απαράβατος κανόνας είναι να εργάζεστε  με ίδιους όρους . Να μην πληρώνουνε οι λίγοι τις ζημιές των πολλών και αντίστροφα. Να δουλεύετε με ενιαίο ασφάλιστρο, ανεξάρτητα αν ανήκετε σε δίκτυο μικρού πράκτορα, αν έχετε μικρό ή μεγάλο χαρτοφυλάκιο. Είναι έξω από την λογική μας κάτι που κάνουν άλλοι συνάδελφοι εταιρειών: να μειώνουν τα δικά τους έσοδα προκειμένου να χορηγούν εκπτώσεις στα ασφαλιστήρια του καταχωρητή. Επειδή το εισόδημά σας είναι το κυριότερο, σας στηρίζουμε εδώ και χρόνια με τον πλέον τίμιο και ξεκάθαρο τρόπο. Σας στηρίζουμε με γρήγορες καταβολές των μπόνους κτλ. επιβραβεύοντας δίπλα με δίπλα προμηθειακά κίνητρα την παραγωγή. Νιώθουμε περήφανοι που ο προμηθειακός κανονισμός δεν απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς (μεγάλα χαρτοφυλάκια) αλλά σε όλους εσάς τους πολλούς και εκλεκτότερους της ασφαλιστικής αγοράς. Είδαμε το 2023 ότι περισσότεροι από 1000 μοναδικοί κωδικοί μοιραστήκατε πάνω από 1.5 εκατ. ευρώ. Σε μία δύσκολη χρόνια, από τεχνική άποψη, όπως αναφέρθηκε, το μπόνους καλού αποτελέσματος το πήγατε οι περισσότεροι κατά + 15% συγκριτικά με το 2022. Γνωρίζουμε τον κλάδο αυτοκινήτου καλύτερα από όλους. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τα χαρτοφυλάκια. Είμαστε ο μεγαλύτερος ελληνικός όμιλος ασφαλιστικών επιχειρήσεων, έχουμε το στολίδι της ασφαλιστικής αγοράς που μοίρασε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε προμήθειες σε ένα προϊόν που κάποιοι λοιδωρούσαν και τώρα αντιγράφουν. Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΖΩΗΣ δεν μπορεί να εφαρμόσει την προσωποιημένη τιμολόγηση, είναι εκτός θεσμικού πλαισίου να επιχειρήσουμε βελτίωση εσόδων σας μέσα από αυτό. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Θάνος Ευθυμιάδης, μίλησε για την εκπαιδευτική πλατφόρμα της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ, επισημαίνοντας ότι θα δίνονται tailor made εκπαιδεύσεις, θα υπάρχει και βίντεο με εκπαυδευτικό υλικό διαθέσιμο ανα πάσα στιγμή για να μπορεί ο καθένας να το παρακολουθήσει από όπου κι αν βρίσκεται. Πρόκειται για έναν διαδικτυακό χώρο που παρέχει πληροφορίες, εργαλεία και πόρους για την εκμάθηση και την απόκτηση γνώσεων σε ποικίλους θεματικούς τομείς, με σκοπό να επιτύχει κάποιος τους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς στόχους του.Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται διαδικτυακά παρέχοντας άνεση και ευελιξία στο πρόγραμμα του καθενός.

Ο Βαγγέλης Βερνάρδος επεσήμανε: Το 2023 ήταν μια ιδιαίτερη χρόνια με ζημιογόνα χρήση για τον ασφαλιστικό κλάδο. Το αποκορύφωμα ήρθε τον Σεπτέμβριο του 2023. Η αγορά έδωσε όμως το παρών τονίζοντας την ανάγκη ασφάλισης. Εμείς από την πρώτη στιγμή ήμασταν στο πλευρό του ασφαλισμένου, δίνοντας αποζημιώσεις από τα πρώτα 24ωρα. 

Ο κ. Πέτρος Τσουβαλάς αναφέρθηκε εκτενώς στο ν/σ που έχει τεθεί σε διαβούλευση τις τελευταίες ημέρες. “Το νομοσχέδιο τέθηκε σε διαβούλευση από τις 10 έως τις 24 Μαΐου και μπορεί ο οποιοσδήποτε να γράψει σχόλια σχετικά με τα άρθρα για τα ανασφάλιστα οχήματα όσο και για τις τροποποιήσεις στην ισχύουσα νομοθεσία. Το νσ προβλέπει τον ηλεκτρονικό έλεγχο για τα ανασφάλιστα. Θα διενεργούνται από την γενική γραμματεία έλεγχοι ηλεκτρονικής διασταύρωσης ανά εξάμηνο. Σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο ανασφάλιστο θα υπάρχει πρόστιμο: 1000 ευρώ για λεωφορεία και φορτηγά δχ, 500 ευρώ για επιβατηγά και οχήματα και 250 ευρώ για τα δικυκλά. Επίσης προβλέπεται η επικοινωνία με τους πελάτες μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κ. Γιαννιώτης, ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Το παίρνουμε προσωπικά

Tα ψηφιακά άλματα της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ