Κέρδη για τη στερλίνα

Η στερλίνα κατάφερε να παρακάμψει τα αρνητικά στοιχεία μεταποιητικής δραστηριότητας, η οποία συρρικνώθηκε στη Βρετανία για έκτο διαδοχικά μήνα τον Οκτώβρη. Μάλιστα η ισοτιμία GBPUSD βρέθηκε να ενισχύεται προς τα υψηλά που είχε καταγράψει στις 17 Οκτωβρίου στο 1,6177. Νωρίτερα, το CBI, το μεγαλύτερο επιχειρηματικό lobby της Βρετανίας, αναβάθμισε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της χώρας στο 1,4% το 2013 από το 1,3% και στο 2% το 2014.

Η ισοτιμία EURUSD υποχώρησε νωρίτερα στο 1,2925. Το ενιαίο νόμισμα υποχωρεί σήμερα και έναντι της στερλίνας με το ζεύγος να διαπραγματεύεται λίγο πάνω από το επίπεδο του 0,8000.

Το ευρώ υποχώρησε κατά τη συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών, πιθανόν και λόγω της ανακοίνωσης που θέλει την Ισπανία να συνεχίσει την απαγόρευση του short selling για τρεις επιπλέον μήνες και της γενικότερης απαισιοδοξίας που επικρατεί τις τελευταίες ώρες για την Ελλάδα ενόψει κρίσιμων ψηφοφοριών στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Κατά τη συνεδρίαση της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς ανακοινώνονται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ και ο δείκτης μεταποίησης ISM.