Συνεργασία Εθνικής Ασφαλιστικής με το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου

«Άνοιξε ο δρόμος» για την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου  που θα στεγάσει την νέα Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη της χώρας μας, με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου.  Ήδη, από 28.9.2012, ξεκίνησαν και τυπικά οι εργασίες στο χώρο που έχει επιλεγεί.

Η  Εθνική  Ασφαλιστική ηγείται με ποσοστό 60% του συνασφαλιστικού σχήματος, της Κατά Παντός Κινδύνου κάλυψης, του προαναφερόμενου  έργου, το οποίο είναι μεγάλης πολιτιστικής αλλά και οικονομικής σημασίας για την  πόλη των Αθηνών αλλά και τη χώρα.

 Το Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο θα ανεγερθεί  με βάση τα σχέδια του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα RENZO PIANO,  έχει προϋπολογισμό 324.000.000€ και χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 38 μήνες.

 Η κατασκευή του έργου ανατέθηκε  σε κοινοπραξία, την οποία αποτελούν  η IMPREGILO SPA,  μια από τις γνωστότερες και μεγαλύτερες  παγκοσμίως ιταλικές κατασκευαστικές εταιρίες και  η ΤΕΡΝΑ ΑΕ,  του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ,  μια από τις μεγαλύτερες και εγκυρότερες κατασκευαστικές εταιρίες της  χώρας μας.

Με την ελπίδα και την ευχή όλων για την έγκαιρη ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού έργου, δίνουμε από τώρα ραντεβού σε 3 χρόνια, στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου.