«Άνοιγμα» της Εθνικής Ασφαλιστικής στις on line πωλήσεις

Στις διαδικτυακές πωλήσεις εισέρχεται δυναμικά η Εθνική Ασφαλιστική, όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο του πρώτο iw. H Εθνική προχωρά στην έναρξη λειτουργίας της on-line ασφαλιστικής πλατφόρμας ΕθνικήProtect (www.ethnikiprotect.gr), μέσω της οποίας θα διατίθενται στην αγορά τρία προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου (ΕΙΧ και ΜΟΤΟ), τρία προγράμματα ασφάλισης κατοικίας και το πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας «Προλαμβάνω». 

Σε ανακοίνωση προς το παραγωγικό δίκτυο της εταιρείας αναφέρεται ότι «η απόφαση για τη δημιουργία της on-line πλατφόρμας ήταν δύσκολη, αλλά ωστόσο απολύτως επιβεβλημένη από την πραγματικότητα που έχει εδώ και πολλούς μήνες διαμορφωθεί στην ασφαλιστική αγορά. Επιγραμματικά, η σημερινή κατάσταση έχει ως εξής:

•         Στην on-line ασφαλιστική αγορά δραστηριοποιούνται ήδη τρεις μεγάλες ελληνικές εταιρίες και δύο εταιρίες με έδρα την Κύπρο, ενώ επίκειται – σύμφωνα με πληροφορίες – η άμεση δραστηριοποίηση δύο επιπλέον πολυεθνικών εταιριών
•         Έρευνες που διεξάγουμε στα συμβόλαια αυτοκινήτου της εταιρίας μας που ακυρώνονται, καταδεικνύουν ότι ένα σημαντικό ποσοστό επιλέγει την on-line ασφάλιση, το οποίο ελλοχεύει τον κίνδυνο απώλειας του συνολικού χαρτοφυλακίου του πελάτη, λόγω των επιθετικών τακτικών cross-selling του ανταγωνισμού
•         Η διεθνής πρακτική έχει αποδείξει ότι η έλευση της on-line ασφάλισης είναι μία μη αναστρέψιμη πραγματικότητα

Για τους παραπάνω λόγους, είναι κατανοητό ότι η κίνηση αυτή της Εθνικής Ασφαλιστικής ήταν απολύτως αναγκαία, προκειμένου να διασφαλίσει την κυρίαρχη θέση της τόσο στην ασφαλιστική αγορά, όσο και στη συνείδηση των πελατών της, των οποίων οι ανάγκες διαφοροποιούνται όπως άλλωστε εσείς γνωρίζετε καλύτερα.
Η κίνηση αυτή, ωστόσο, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ερμηνευθεί σαν οποιαδήποτε αλλαγή στρατηγικής ως προς τα παραγωγικά δίκτυα, καθώς έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά ως προς αυτά.  Με το γνώμονα αυτό, άλλωστε, έγινε και ο συνολικός σχεδιασμός του εγχειρήματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε παρακάτω τα κύρια χαρακτηριστικά που συνηγορούν στην κατεύθυνση αυτή:

•         Τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας και υγείας διατίθενται με τους ίδιους ακριβώς οικονομικούς όρους που διατίθενται από τα παραγωγικά δίκτυα
•         Η πολιτική τιμολόγησης που ακολουθήθηκε για τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου που σχεδιάστηκαν για το ΕθνικήProtect είναι συντηρητική. Το τιμολόγιο των προγραμμάτων αυτών είναι μεσοσταθμικά κατά 10% χαμηλότερο από αυτό των αντίστοιχων προγραμμάτων που διατίθενται από τα παραγωγικά δίκτυα, παρέχοντας σε ορισμένες περιπτώσεις διαφοροποιημένες καλύψεις
•         Τα παραπάνω προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου θα είναι διαθέσιμα από την πρώτη μέρα στα παραγωγικά δίκτυα.  

Είναι κατανοητό το γεγονός ότι θα είναι με μειωμένη προμήθεια σε σχέση με τη βασική, λόγω του χαμηλότερου περιθωρίου κέρδους
Επιπλέον των παραπάνω, αξίζει να αναφερθεί ότι τα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας, όπως η έκπτωση cross-selling και η οικογενειακή έκπτωση, που παρέχονται σε συνδυασμό και με τα νέα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου, σας καθιστούν εξίσου και σε πολλές περιπτώσεις ανταγωνιστικότερους σε σχέση με την on-line πλατφόρμα. Δεν παύει άλλωστε να ισχύει το γεγονός ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές είναι και θα παραμείνουν αναντικατάστατες.
Τέλος, πιστεύουμε ότι το εν λόγω εγχείρημα θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανανέωση της εικόνας της Εθνικής Ασφαλιστικής, κάτι το οποίο εκτιμούμε ότι θα επιφέρει πολλά παράπλευρα οφέλη τόσο στην Εταιρία, όσο και σε εσάς.
 
Αγαπητοί Συνεργάτες,

Μέσα από την πολυετή συνεργασία μας έχουμε χτίσει μία σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, η οποία έχει σφυρηλατηθεί από τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που κατά καιρούς έχουμε από κοινού αντιμετωπίσει. 

Η Εθνική Ασφαλιστική αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη αυτή και έχει μάθει να ακούει και να καταλαβαίνει τις ανάγκες σας.  Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποιες πρόσφατες πρωτοβουλίες, όπως π.χ., τη μείωση του τιμολογίου του αυτοκινήτου, την προσθήκη του ανασφάλιστου στο βασικό πακέτο, την παροχή επιπλέον κινήτρων για εσάς, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των Συνεργατών από τα υποκαταστήματα, τη νέα στρατηγική διαχείρισης ζημιών αυτοκινήτου – συμπεριλαμβανομένων του Ηλεκτρονικού Φακέλου και των Συνεργαζόμενων Συνεργείων – μέσω της οποίας μεταξύ άλλων επιταχύνεται σταδιακά και η διαδικασία αποζημιώσεων.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα κατανοήσετε την ανάγκη του συγκεκριμένου εγχειρήματος και θα συνεχίσετε να μας ανταμείβετε με την εμπιστοσύνη σας».