Ανακοίνωση από το Σύλλογο Υπαλλήλων του ΕΚ

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΕΚ απευθύνει έκκληση προς την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα του Ελληνικού Κοινουβουλίου  και τους αρμόδιους φορείς να στραφούν στην αναζήτηση βιώσιμης λύσης για το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το Επικουρικό Κεφάλαιο .
Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

Οι συνεχείς ανακλήσεις εταιριών και η ταυτόχρονη αύξηση των ανασφαλίστων οχημάτων, δημιούργησε μια κοινωνική κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες για την ιδιωτική ασφάλιση ενώ ταυτόχρονα ανέδειξε την μεγάλη ευθύνη του Επικουρικού Κεφαλαίου το οποίο ανταποκρίθηκε και συνεχίζει καθημερινά να ανταποκρίνεται στην άσκηση του σημαντικού του ρόλου προς την κοινωνία.

Τροχοπέδη όμως για αυτόν τον σκοπό αποτελεί η στασιμότητα που παρατηρείται στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και κυρίως το θέμα ρευστότητας του.

Οι εργαζόμενοι στο Επικουρικό Κεφάλαιο, που με πλήρη ευθύνη, αντιμετωπίζουμε καθημερινά αυτές τις έκτακτες καταστάσεις, θεωρούμε καθήκον και υποχρέωση μας να παρέμβουμε δηλώνοντας την ανάγκη για την εξεύρεση, άμεσα, μιας δυναμικής λύσης.
Το Επικουρικό Κεφάλαιο δεν δύναται να ανταπεξέλθει στο ρόλο του κάτω από τις νέες οικονομικές συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί με αποτέλεσμα να μην εκπληρώνει τον σκοπό για τον οποίο έχει συσταθεί. 

Απευθύνουμε έκκληση προς την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα του Ελληνικού Κοινουβουλίου  και τους αρμόδιους φορείς να στραφούν στην αναζήτηση βιώσιμης λύσης για το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει το Επικουρικό Κεφάλαιο ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις ανάγκες των χιλιάδων ζημιωθέντων θυμάτων που αναμένουν τις αποζημιώσεις τους σε αυτές τις δύσκολες εποχές και που πολλές φορές είναι απαραίτητες ακόμα και για την επιβίωση τους….

Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε παρέμβαση που εξυπηρετεί σκοπιμότητες και δεν προάγει την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος.

Αρωγοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, θα είμαστε όλοι εμείς οι εργαζόμενοι, ώστε να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η συνέχιση της άσκησης του κοινωνικού ρόλου που επιτελεί το Επικουρικό Κεφάλαιο.