Ευάλωτο το δολάριο σε νέες ρευστοποιήσεις

Η αγορά συναλλάγματος μπήκε σε περιβάλλον σταθεροποίησης κατά τη συνεδρίαση των ασιατικών αγορών με το δολάριο να κινείται σε περιορισμένο εύρος διακυμάνσεων έναντι των βασικών ανταγωνιστών του. Το δολάριο Νέας Ζηλανδίας σημείωσε μικρή άνοδο με τη συνδρομή του δείκτη Δαπανών Πιστωτικών Καρτών που ενισχύθηκε κατά 0,9% το Σεπτέμβρη καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο σε διάστημα εννέα μηνών.

Ένα ήσυχο οικονομικό ημερολόγιο στην Ευρώπη στρέφει τους προβολείς στις Βρυξέλλες και τη δεύτερη ημέρα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής. Σημαντική πρόοδος φαίνεται απίθανη.

Στην Ελλάδα αναγνώρισαν την πρόοδο στον τομέα της δημοσιονομικής προσαρμογής αν και δεν αποφασίστηκε να «ξεκλειδωθούν» νέοι πόροι, ενώ η διάσωση της Ισπανίας δεν συζητήθηκε καθόλου. Οι διαπραγματεύσεις γύρω από μια τραπεζική ένωση δεν σημείωσαν πρόοδο με τους αξιωματούχους να εμμένουν στην καταληκτική ημερομηνία της 1ης Ιανουαρίου. Παρ’ όλα αυτά, πρόεδρος της Γαλλίας, Hollande, δήλωσε ότι τα χειρότερα της κρίσης έχουν παρέλθει και πρότεινε τη «χαλάρωση» των ελέγχων στους προϋπολογισμούς στο μέλλον.

Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται οι μεταπωλήσεις κατοικιών το Σεπτέμβρη με τις μέσες εκτιμήσεις να δείχνουν μικρή υποχώρηση στα 4,74 εκατ. μετά από τα υψηλά 27 μηνών που σημείωσαν ένα μήνα νωρίτερα στα 4,82 εκατ.

Τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Κάτι αντίστοιχο στην επικείμενη ανακοίνωση θα μπορούσε να επιβαρύνει το δολάριο.