Νέα σειρά προϊόντων για Επαγγελματική Αστική Ευθύνη από την Interasco

Ωριμάζουν οι συνθήκες και μεγεθύνονται τα περιθώρια ανάπτυξης των ασφαλίσεων επαγγελματικής αστικής ευθύνης στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς το νομικό πλαίσιο μεταβάλλεται και αυστηροποιείται σε μεγάλο βαθμό ενώ ταυτόχρονα η οικονομική συγκυρία ωθεί τις επιχειρήσεις και τους φορείς να θωρακιστούν έναντι οποιασδήποτε μελλοντικής διεκδίκησης. 

Στο πλαίσιο αυτό η Interasco παρουσίασε χθες στο Hilton τα νέα της προγράμματα επαγγελματικής αστικής ευθύνης που καλύπτουν λογιστές, δικηγόρους, αρχιτέκτονες-πολιτικούς μηχανικούς και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές για παραλείψεις, αμέλειες, και λάθη που μπορούν να θεωρηθούν παράβαση του επαγγελματικού τους καθήκοντος, με συνέπεια την απαίτηση αποζημίωσης από τρίτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία σχετικά με την ασφάλιση της αστικής επαγγελματικής ευθύνης παρουσίασε στην εκδήλωση η κα κα Sofia Mor, Insurance & Risk Managenet Consultant, την τελευταία δεκαετία η κάλυψη της επαγγελματικής ευθύνης διευρύνεται ως προς το καταναλωτικό κοινό που απευθύνεται καθώς οι απαιτήσεις αποζημίωσης αγγίζουν πλέον και μη παραδοσιακά επαγγέλματα, ο αριθμός των σχετικών δικαστικών αποφάσεων αυξάνεται και η οικονομική κρίση συμβάλλει στον αυξανόμενο ρυθμό των απαιτήσεων. Όπως ανέφερε «η επόμενη δεκαετία ανήκει στα προγράμματα επαγγελματικής ευθύνης και ασφάλισης διευθυντικών στελεχών». Βάσει διεθνούς έρευνας την περίοδο 2010-12 αυξήθηκαν κατά 4% οι απαιτήσεις και οι αγωγές εναντίον των στελεχών, ενώ το 2010 το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού για την ασφάλιση αυτή αυξήθηκε κατά 57%».

Κατά την ομιλία του ο κ. Κ. Σαΐας, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, τόνισε ότι «παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που οδηγεί την ασφαλιστική αγορά σε συρρίκνωση σε επίπεδο α) εταιρειών, β) παραγωγής (προ κρίσης η παραγωγή σε ασφαλίσεις ζωής και γενικές ασφαλίσεις ανέρχονταν σε 5,4 δις ευρώ και σήμερα έχουν πέσει κάτω από τα 5 δις ευρώ) και γ) ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων, οι φερέγγυες εταιρείες και οι επαγγελματίες θα ξεπεράσουν την κρίση». Η ισχύς της Interasco συνίσταται «στους καλούς συνεργάτες, στο στελεχιακό της δυναμικό, στον ισχυρό ισολογισμό και την υψηλή φερεγγυότητα της. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία η εταιρεία εμφανίζει αύξηση 8% στην παραγωγή της και είναι από τις λίγες εταιρείες με μηδαμινές επισφάλειες».  

Στην εκδήλωση μίλησαν οι κ.κ. Κ. Κοτσιλίνης, πρόεδρος της Interasco, Κ. Σαΐας, Διευθύνων Σύμβουλος, H. Bassat, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Harel, Sofia Mor, Insurance & Risk Managenet Consultant, Δ. Γαλάνης, Δικηγόρος, Θ. Ζαχαρόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing της Interasco Α.Ε.Γ.Α. και Ι. Αγαπίου, Τεχνικός Διευθυντής.