Επιστολή στο Γ. Στουρνάρα για το Επικουρικό Κεφάλαιο

Στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Επικουρικό Κεφάλαιο, του οποίου το έλλειμμα ξεπερνά σήμερα τα 600 εκατ. ευρώ και την ανάγκη να αντιμετωπιστεί  άμεσα το πρόβλημα του φορέα αναφέρονται σε επιστολή τους ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Γ. Κώτσαλος και ο Δ. Ζορμπάς, πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου προς του υπουργό Οικονομικών.

Στην επιστολή η οποία κοινοποιείται στους Αντώνη Σαμαρά, πρωθυπουργό της Ελλάδος, Ευάγγελο Βενιζέλο, Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και κ. Φώτη Κουβέλη, Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, υπάρχει υπόμνημα σχετικά με τις ρυθμίσεις της κατατεθείσας για το Επικουρικό Κεφάλαιο τροπολογίας του προς όλους τους δικαιούχους των αποζημιώσεων. 

Όπως αναφέρεται  «ενδεικτικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο φορέας είναι ότι οι ημερομηνίες για τις καταβολές των αποζημιώσεων προσδιορίζονται αναγκαστικά για μετά από δυόμισι χρόνια, ενώ ούτε και αυτή η διαδικασία είναι δυνατόν να τηρηθεί, αφού πλέον πολλοί από τους δικαιούχους προχωρούν σε αναγκαστικές εκτελέσεις και κατασχέσεις επί των λογαριασμών του.

Με δεδομένα τα παραπάνω και εφόσον δεν υπάρξει καμία πρωτοβουλία από την Ελληνική Πολιτεία, το Επικουρικό Κεφάλαιο οδηγείται άμεσα και με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών και ενδεχόμενη διακοπή της λειτουργίας του… Ουδείς αμφισβητεί ότι η καλύτερη λύση θα ήταν η Πολιτεία να αντιμετωπίσει τα υπαρκτά προβλήματα του Επικουρικού Κεφαλαίου με την οικονομική ενδυνάμωσή του, να ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την πάταξη του ιδιαιτέρως διαδεδομένου φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων και να αποτρέψει νέες ανακλήσεις αδειών ασφαλιστικών εταιριών μέσω προληπτικού μηχανισμού. 

Επειδή όμως η Πολιτεία στη σημερινή δημοσιονομική συγκυρία αδυνατεί να συμβάλει οικονομικά, και επειδή οι δικαιούχοι αποζημίωσης επείγονται να αποζημιωθούν και δεν ικανοποιούνται με ευχολόγια και γενικόλογες παραινέσεις, το πρόβλημα της επιβίωσης του Επικουρικού Κεφαλαίου πρέπει να αντιμετωπισθεί σήμερα και να δοθούν σήμερα λύσεις με άμεσα αποτελέσματα».

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή