Μειωμένες οι αποζημιώσεις του Επικουρικού Κεφαλαίου

Αισθητά μειωμένες ήταν και στο εννεάμηνο του 2012 οι αποζημιώσεις που κατέβαλε το Επικουρικό Κεφάλαιο προς τους ασφαλισμένους έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του φορέα.
Ειδικότερα, στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2012 το Επικουρικό Κεφάλαιο κατέβαλε σε αποζημιώσεις το ποσό των 52,4 εκατ. ευρώ από 70 εκατ. ευρώ το 2011.

Οι αποζημιώσεις για υποχρεώσεις εταιρειών των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν ανήλθαν ως συνολική αξία στο εννεάμηνο στο ποσό των 43,8 εκατ. ευρώ από περίπου 61 εκατ. ευρώ το 2011.

Στο εννεάμηνο ο φορέας κατέβαλε επίσης περί τα 7 εκατ. ευρώ για ζημιές που προκάλεσαν ανασφάλιστα οχήματα και 1,7 εκατ. ευρώ για ζημιές με υπαίτια άγνωστα αυτοκίνητα.

Σε σύνολο οι καταβολές του εννεαμήνου ανήλθαν στις 6.570 σε αριθμό.

Στο εξεταζόμενο διάστημα μειωμένες ήταν και αναγγελθείσες ζημιές, ο αριθμός των οποίων διαμορφώθηκε στις 4.521 από 16.062 το αντίστοιχο διάστημα του 2011, χρονιά κατά την οποία το σύνολο των αναγγελθεισών ζημιών ανήλθε σε 17.856.

Σημειώνεται ότι, ο βασικότερος λόγος για τον οποίο το Επικουρικό Κεφάλαιο έχει περιορίσει τις αποζημιώσεις του οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον διαθέτει μειωμένη  ρευστότητα, η οποία πέρα από την μερική ανάσχεση των αποζημιώσεων έχει οδηγήσει το φορέα και σε μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές του, καθυστερήσεις που, όπως έχει ήδη γράψει το iw, φθάνουν πλέον και τα τρία έτη.