«Ο Τειρεσίας είναι μια παράνομη πράξη, για αυτό και δεν θα περάσει»

Σε επιστολή του ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών  αναφέρει ότι ο ασφαλιστικός Τειρεσίας είναι παράνομος, καθώς «για να βεβαιωθεί ότι κάποιος έχει παράτυπη συμπεριφορά και στη συνέχεια να δημοσιοποιηθεί το όνομά του στο ΤΕΙΡΕΣΙΑ, θα πρέπει να υπάρχει ή δικαστική απόφαση ή σφραγισμένες επιταγές». 

Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

«Και το 2ο σχέδιο που κατέθεσε η ΔΕΙΑ και το υπογράφει ο κύριος Βογιατζής, με τις τροποποιήσεις που έχει κάνει δεν μπορεί να περάσει γιατί ουσιαστικά καταργεί τη δικαστική απόφαση. Σε κάθε σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, και αυτό λειτουργεί μέχρι σήμερα και στη χώρα μας, για να βεβαιωθεί ότι κάποιος έχει παράτυπη συμπεριφορά και στη συνέχεια να δημοσιοποιηθεί το όνομά του στο ΤΕΙΡΕΣΙΑ, θα πρέπει να υπάρχει ή δικαστική απόφαση ή σφραγισμένες επιταγές. Υπάρχει ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ στη χώρα μας και ο Κλάδος Διαμεσολάβησης θα πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση με τους άλλους Κλάδους. Προτείναμε στην Τράπεζα της Ελλάδος και στον κύριο Βογιατζή, που κατά τη γνώμη μας μπορεί να επιτελέσει ένα σημαντικό έργο στην εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς, όσο και στην αναβάθμιση των επαγγελματιών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, να δώσει εδώ και τώρα στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των διαμεσολαβούντων με παράτυπη συμπεριφορά, και να υποχρεώσει τόσο τις ασφαλιστικές εταιρίες όσο και τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις να μην συνεργάζονται μαζί τους επί ποινή. Αυτό που αναγράφεται στην απόφαση της ΔΕΙΑ, ότι μονομερώς για ποσά άνω των 10.000 ευρώ, μία ασφαλιστική εταιρία θα μπορεί να στέλνει κάποιον στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ χωρίς προηγουμένως να υπάρξει δικαστική απόφαση, δημιουργεί τον κίνδυνο οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να είναι έρμαια των διαθέσεων των ασφαλιστικών εταιριών

Τόσο το Επιμελητήριο Αθηνών, όσο η Κεντρική Ένωσης Επιμελητηρίων της χώρας αλλά και τα Σωματεία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης θα προσβάλουν την απόφαση τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. 

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι και ενωμένη και μπορεί μέσα από τους φορείς που εκπροσωπείται να δώσει τη μάχη, και θα τη δώσει, ώστε να μην βρουν την ευκαιρία, όσοι το επιδιώκουν, να εξαφανίσουν τον Κλάδο μας».