Ήρεμοι τόνοι στις αγορές

Σε ήρεμους ρυθμούς κινείται η αγορά συναλλάγματος εν απουσία οικονομικών ανακοινώσεων στην Ευρωζώνη που θα μπορούσαν να ασκήσουν μεγάλη επιρροή. Οι μοναδικές ανακοινώσεις ήταν η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία και την Ιταλία, με τους δείκτες να διαμορφώνονται άνω των προσδοκιών στο 1,5% έναντι εκτίμησης για -0,3% για την πρώτη και στο 1,7% έναντι εκτίμησης για πτώση 0,5% για την Ιταλία. Οι θετικές ανακοινώσεις βοήθησαν στην απομάκρυνση του ευρώ από τα ημερήσια χαμηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου. 

Η ισοτιμία EURUSD φαίνεται ότι βρίσκει στήριξη στο 1,2850, ενώ το χαμηλό εβδομάδας σημειώθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο 1,2835. Το 61,8% της διόρθωσης από την πτώση του Μαΐου-Ιουλίου βρίσκεται στο 1,2809, επίπεδο που πρόσφερε στήριξη το Σεπτέμβρη.

Στην Ιταλία, η πώληση έντοκων γραμματίων διάρκειας 1 έτους πραγματοποιήθηκε με αυξημένο κόστος δανεισμού στο 1,94% από το 1,69% αντίστοιχης προηγούμενης δημοπρασίας, ενώ η κάλυψη άγγιξε τις 1,77 φορές έναντι 1,65 το Σεπτέμβρη. Αυξημένη ήταν η απόδοση και στη δημοπρασία εντόκων τρίμηνης διάρκειας.

Η μοναδική σημαντική ανακοίνωση σήμερα στις ΗΠΑ είναι η δημοσιοποίηση της Μπεζ Βίβλου για τις οικονομικές συνθήκες των αμερικανικών περιφερειών της Fed. Οι όποιες ενδείξεις βελτίωσης σε συνδυασμό με τις πρόσφατες καλύτερες οικονομικές ανακοινώσεις στις ΗΠΑ, θα μπορούσαν να στηρίξουν τη διάθεση ανάληψης ρίσκου εις βάρος του δολαρίου, σημειώνει ο αναλυτής συναλλάγματος του DailyFX.com, Ilya Spivak.

Η ισοτιμία GBPUSD ανέκαμψε νωρίτερα από το 1,5975-το χαμηλό ημέρας, αγγίζοντας το 1,6069, αν και η δυνατότητα ανόδου είναι περιορισμένη.βΤέλος, η ισοτιμία USDJPY ενισχύθηκε νωρίτερα έως το 78,35.