Πρόστιμα σε δύο ασφαλιστικές και στελέχη τους για παρατυπίες

Σφραγίδα και υπογραφή έλαβαν τα δύο πρώτα πρόστιμα που επιβάλλει η Τράπεζα της Ελλάδος σε βάρος ισάριθμων ασφαλιστικών εταιρειών και τα οποία πρόκειται να ανακοινώσει στις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες της εποπτικής αρχής ετοιμάζονται να επιβάλλουν κυρώσεις και σε βάρος στελεχών των εταιρειών που ευθύνονται για τις σχετικές παρατυπίες.

Πληροφορίες του iw αναφέρουν ότι η πρώτη εταιρεία που εντοπίστηκε με παρατυπίες  από την ΤτΕ δραστηριοποιείται στις Γενικές Ασφάλειες, ενώ το πρόστιμο της επιβάλλεται διότι δεν αποτύπωσε ορθά στις καταστάσεις της μεγάλες ζημιές προκειμένου να περιορίσει τις υποχρεώσεις της σε  προβλέψεις.

Όσο για τη δεύτερη εταιρεία, δραστηριοποιείται τόσο στις Γενικές Ασφάλειες όσο και στον κλάδο Ζωής και το πρόστιμο της επιβάλλεται διότι ενώ έλαβε δάνειο 15 εκατ. ευρώ δεν το εμφάνισε στις οικονομικές της καταστάσεις. Το δάνειο χορηγήθηκε για τη διενέργεια αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Και τα δύο πρόστιμα υπολογίζονται στα 300.000 ευρώ. 

Στο μεταξύ, μόλις τα πρόστιμα ανακοινωθούν, η ΤτΕ φέρεται αποφασισμένη να επιβάλλει κυρώσεις και σε βάρος των στελεχών των δύο εταιρειών που είχαν συμμετοχή στις παρατυπίες. Κατά πληροφορίες του iw, τα πρόστιμα εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης των τριών μικτών μισθών ανά πρόσωπο, ενώ πηγές αναφέρουν ότι ανάλογη στάση θα τηρήσει η Εποπτική Αρχή και σε κάθε επόμενη υπόθεση εταιρείας σε βάρος της οποίας θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Τέλος, η Τράπεζα της Ελλάδος ελέγχει και μια τρίτη ασφαλιστική για την οποία διερευνάται το κατά πόσο εμφανίζει στα μητρώα της το σύνολο των οχημάτων που περιλαμβάνονται στο στόλο της, καθώς και μια τέταρτη για τον τρόπο με τον οποίο αποτίμησε ακίνητα τα οποία αγόρασε κατά το παρελθόν.