Ομιλία Γιώργου Κώτσαλου στο Insurance Money Conference 2012

Τις εργασίες του Insurance Money Conference 2012, που θα διεξαχθεί στις 11 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο InterContinental, θα ανοίξει πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, κ. Γιώργος Κώτσαλος. Το συνέδριο που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά από την Ethos Media, τα Money Conferences και το περιοδικό Insurance World, έρχεται να πραγματοποιηθεί σε μία δύσκολη συγκυρία για την ασφαλιστική αγορά. Το οικονομικό περιβάλλον με τη ρευστότητα που το διακρίνει, καθώς και οι πολιτικές συνθήκες που επίσης αναζητούν σημείο ισορροπίας, προκειμένου να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της οικονομίας και της χώρας δημιουργούν συνθήκες που δεν επιτρέπουν στην επιχειρηματικότητα να απελευθερώσει τις δυνάμεις της και να προχωρήσει στην υλοποίηση σχεδίων ανάπτυξης.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες ως κλάδος έρχονται να παίξουν καθοριστικό ρόλο αφενός παρέχοντας ασφάλεια στην ανασφάλεια και αφετέρου μεριμνώντας για τη δική τους εταιρική ανάπτυξη.

Το συνέδριο περιβάλλεται από την εμπιστοσύνη των ασφαλιστικών εταιρειών, του ασφαλιστικού κόσμου και των εκπροσώπων της πολιτείας, που έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν σε αυτό. Θα εστιάσει σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που η ασφαλιστική αγορά, το κράτος, οι καταναλωτές και η κάθε πλευρά με το δικό της ποσοστό συμμετοχής καθορίζει.

Η συμμετοχή των ανθρώπων της ασφαλιστικής αγοράς στο συνέδριο, φέτος έχει έναν ακόμα πιο κρίσιμο χαρακτήρα. Ο λόγος είναι ότι τα πραγματα δεν ειναι όπως τις άλλες χρονιές που υπήρχε περιθώριο χρονικής προσαρμογής σε κανονιστικές ρυθμίσεις, νομοθετικές διατάξεις, νέες διαδικασίες, αλλαγές στον τρόπο συναλλαγών με τους πελάτες, διαμόρφωση εσωτερικού ελεγκτικού συστήματος και πολλά ακόμα.

Το 2013 τα περιθώρια θα έχουν εκλείψει. Η επόμενη χρονιά θεωρείται ως η πιο κρίσιμη για τον ασφαλιστικό κλάδο στην Ελλάδα, οπότε και η ενημέρωση των ανθρώπων που τον απαρτίζουν, όπως θα γίνει μέσα από τις ολοκληρωμένες εργασίες του συνεδρίου, είναι πολύ πιο ουσιαστική και χρήσιμη από κάθε άλλη φορά.

Τα μείζονα ζητήματα της αγοράς και των ασφαλιστικών εταιρειών  θα προσεγγιστούν μέσα από τις θεματικές ενότητες του Insurance Money Conference και θα προκύψουν οι κατευθυντήριες γραμμές, επί των οποίων θα κινηθούν οι εταιρείες. Στη χάραξη των γραμμών αυτών θα συμβάλλουν όλα τα κορυφαία στελέχη που μετέχουν στο συνέδριο, προσφέροντας την πολύτιμη εμπειρία τους και αναμένοντας να συνεισφέρουν στην επίτευξη ενός και μοναδικού στόχου, που είναι η εξέλιξη του κλάδου, η ανάπτυξη των εταιρειών, η παροχή καλύτερων προγραμμάτων και σαφώς η ικανοποίηση των πελατών τους.     

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του Insurance Money Conference

Ενημερωθείτε για το πως μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο συνέδριο