Νέα οικονομικά δεδομένα και μοντέλα προϊόντων στον κλάδο υγείας

O κλάδος υγείας, ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος κλάδος, επαναπροσδιορίζει σήμερα τη θέση του, με γνώμονα τις γενικότερες εξελίξεις στον τομέα της υγείας, τόσο στον κρατικό όσο και στον ιδιωτικό χώρο.

Καθοριστικός παράγοντας των εξελίξεων είναι τα προαπαιτούμενα και οι επιταγές του Solvency IΙ σε επάρκεια κεφαλαίων για την αντιμετώπιση μελλοντικών κινδύνων.

Η ανάγκη για την εξασφάλιση της φερεγγυότητας των εταιρειών διαμορφώνει νέα οικονομικά δεδομένα, τα οποία κυριαρχούν στον προσδιορισμό της πολιτικής των ασφαλιστικών εταιρειών και διαμορφώνουν νέα μοντέλα προϊόντων.

Οι κινήσεις της εταιρείας για τη δημιουργία καινοτόμων προγραμμάτων και λύσεων

Η εταιρεία μας μελετά προσεκτικά τις εξελίξεις και λαμβάνει τις στρατηγικές αποφάσεις που εξασφαλίζουν την υγιή εξέλιξη του κλάδου. Διαχρονικά, και σήμερα ακόμα περισσότερο, η πελατοκεντρική θεώρηση των αναγκών της αγοράς, διαμορφώνει την πολιτική μας, με γνώμονα πάντοτε τη δημιουργία προγραμμάτων που αντέχουν στο χρόνο, δεν επιφυλάσσουν δυσάρεστες εκπλήξεις και εξασφαλίζουν άριστη σχέση κόστους / οφέλους για τον ασφαλισμένο, το δίκτυο πωλήσεων και την εταιρεία.

Τα προγράμματα που σήμερα διατίθενται στην αγορά, αλλά και αυτά που μελλοντικά θα δημιουργηθούν, επιδιώκουν αφενός τη δυνατότητα για αποτελεσματική αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων κάλυψης των ασφαλισμένων μας, αφετέρου την παροχή δυνατότητας για κάλυψη υψηλού επιπέδου ιδιωτικής νοσηλείας, στο σύνολο της αγοράς, απευθυνόμενοι σε όλα τα επίπεδα
εισοδήματος.

Προβλέποντας παροχές κάλυψης εξόδων νοσηλείας, επιδοματικές παροχές για την οικονομική ενίσχυση σε περίπτωση νοσηλείας σε κρατικά νοσοκομεία και ειδικότερες παροχές για σοβαρούς κινδύνους, παρέχουμε μια πλήρη γκάμα επιλογών στην αγορά.

Παράλληλα, οι ασφαλισμένοι μας μπορούν να αξιοποιούν με αποτελεσματικό τρόπο το σύστημα υγείας Alico Benefit Club, το οποίο αποτελεί ένα υψηλής ποιότητας δίκτυο ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προνομίων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Πρόκειται για ένα πανελλαδικό δίκτυο, που απαρτίζεται από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικά νοσοκομεία και με την πληρότητά του μεγιστοποιεί τα οφέλη των ασφαλισμένων από το πρόγραμμα υγείας, 365 μέρες το χρόνο, όλο το 24ωρο.

Οι προοπτικές που ανοίγονται στη συνεργασία με το δημόσιο σύστημα υγείας

Οι ενθαρρυντικές προοπτικές της συνεργασίας της ιδιωτικής ασφάλισης με το δημόσιο σύστημα υγείας, αποτυπώνονται από την εταιρεία μας στις παροχές που προβλέπονται στα προγράμματα υγείας, ενθαρρύνοντας τη χρήση του δημόσιου συστήματος υγείας, επιλογή που όμως τελικά ανήκει στην απόφαση των ασφαλισμένων. 

Είναι σαφές ότι χρειάζονται ακόμα να γίνουν αρκετά από την πλευρά του Δημοσίου, ώστε να αποτελούν μια εξίσου ελκυστική επιλογή σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα και να εξασφαλίσουν τη σχέση κόστους / οφέλους που ζητάει ο ασφαλισμένος.

O Βασίλης Λυμπέρης είναι Διευθυντής του κλάδου Προσωπικών Ατυχημάτων & Υγείας στη MetLife Alico