Η πιστοληπτική ικανότητα του Atradius αξιολογείται με Α από τον A.M. Best

Ο οίκος αξιολόγησης A.M Best ανακοίνωσε σήμερα ότι προσέδωσε στις κύριες οικονομικές οντότητες του ομίλου Atradius N.V  το χαρακτηρισμό ¨A¨ τόσο για τη χρηματοοικονομική ευρωστία όσο και για την έκδοση αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας. Και οι δυο  χαρακτηρισμοί συνοδεύονται από την ένδειξη σταθερών προοπτικών.

Η αξιολόγηση αυτή αφορά τις εταιρίες Atradius Credit Insurance N.V. (Ολλανδία), Compañía Española de Seguros y Reaseguros de Crédito y Caución S.A. (CyC Spain) και την Atradius Reinsurance Limited (Ireland). Επιπρόσθετα αναβαθμίστηκε η πιστοληπτική ικανότητα των Atradius Trade Credit Insurance Inc. (ΗΠΑ) και Atradius Trade Credit Insurance Company, NJ (ΗΠΑ) από Α- σε Α. Και στις δυο περιπτώσεις οι προοπτικές χαρακτηρίζονται σταθερές. Παράλληλα, η A. M Best προσέδωσε το χαρακτηρισμό ¨bbb+¨ αναφορικά με το κομμάτι της χρηματοοικονομικής ευρωστίας σε εγγυημένα ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης ύψους € 120 εκ. , για τα οποία υπάρχει ανεπιφύλακτη και ανέκκλητη εγγύηση απ την Atradius N.V. καθώς και από την Atradius Credit Insurance N.V.Και σε αυτές τις αξιολογήσεις οι προοπτικές χαρακτηρίζονται σταθερές.

Η αξιολόγηση της A.M Best στις κύριες οικονομικές οντότητες της Atradius N.V αντικατοπτρίζει την κυρίαρχη θέση της Atradius  στην παγκόσμια αγορά ασφάλισης πιστώσεων,  με ισχυρή κεφαλαιοποίηση και λειτουργική κερδοφορία.