Νέος ασφαλιστικός φορέας για τους υπαλλήλους της ασφαλιστικής αγοράς

Αλλάζει η νομική μορφή και ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ασφαλιστικών Υπαλλήλων, μετά τη δήλωση του Ταμείου περί αποχώρησής του από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.
 
Όπως αναφέρουν πηγές του iw, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης την οποία είχε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας υπαλλήλων του κλάδου, έλαβε μια σειρά αποφάσεων που θα οδηγήσουν στην οργάνωση ενός νέου φορέα.
 
Ειδικότερα, αποφασίσθηκε η διενέργεια επικαιροποιημένης αναλογιστικής μελέτης η οποία θα βασισθεί στα περιουσιακά στοιχεία που διέθετε το Ταμείο στις 30 Ιουνίου 2012, καθώς και στην παραδοχή σειράς σεναρίων, στα οποία θα περιληφθούν και τα πλέον ακραία, ώστε σε κάθε περίπτωση να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του φορέα.
 
Επίσης, θα καταρτιστεί το καταστατικό του νέου φορέα και θα προσδιοριστεί ο τρόπος διακυβέρνησής του, με βάση τα όσα ορίζει ο ν. 4052/2012. Όπως τονίστηκε, το νέο Ταμείο θα λειτουργήσει ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και θα οργανωθεί σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο περί επαγγελματικών ταμείων επικουρικής ασφάλισης.
 
Τέλος, κρίθηκε σκόπιμη η συνδρομή εξωτερικού συμβούλου, ο οποίος θα προσδιορίσει το πώς η Ένωση θα συμμετέχει στην λειτουργία του νέου Ταμείου, ενώ δεν αποκλείεται ο εξωτερικός σύμβουλος να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ της Ένωσης και των εργαζόμενων για τη λήψη όλων των αναγκαίων αποφάσεων σχετικά το θέμα αυτό.