back to top
18.2 C
Athens
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να περιοριστεί η αποχή στις ευρωεκλογές

Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη νέα σύνθεση του ευρωκοινοβουλίου, μία εκλογική διαδικασία που θεωρώ εξαιρετικά σημαντική καθώς από το αποτέλεσμα της θα καθοριστούν οι ευρωπαϊκές πολιτικές για τα επόμενα πέντε χρόνια. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των νόμων που ψηφίζονται στα εθνικά κοινοβούλια των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε., έχουν προηγουμένως αποφασισθεί από τις Βρυξέλλες. Οπότε η συμμετοχή και των Ελλήνων ψηφοφόρων στην εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

- Advertisement -

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιοριστεί σημαντικά η πιθανότητα του αυξημένου ποσοστού της αποχής. Είναι υποχρέωση όλων μας να συμμετέχουμε σε αυτές τις εκλογές. Μόνο έτσι μπορούμε να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν μένουμε αμέτοχοι στην αντιμετώπιση των μεγάλων ευρωπαϊκών προκλήσεων όπως είναι η κλιματική κρίση, η πράσινη μετάβαση, η ανάγκη δημιουργίας περισσότερων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα ενισχύσουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η ενεργειακή και πληθωριστική κρίση, η αγροτική πολιτική.

Ταυτόχρονα εκτιμώ ότι περιορίζουμε τις ακραίες απόψεις που εγκυμονούν περαιτέρω κινδύνους για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

- Advertisement -

Είναι η ώρα των αποφάσεων καθώς η φωνή που θα αρθρώνει η κάθε χώρα και οι ισορροπίες που θα διαμορφώνονται μας αφορούν όλους. Δεν πρέπει να αφήνουμε να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς να εκφράσουμε τις δικές μας θέσεις. Η δημοκρατία απαιτεί την συμμετοχή όλων μας στην οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α.

&

Επίτιμος Διδάκτορας ΠΑ.ΠΕΙ.

Γιάννης  Χατζηθεοδοσίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Οι ΜμΕ ζητούν ξεκάθαρες πολιτικές

Άρθρο του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά, στην εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” (16/07/2024). Ο σάλος που προκλήθηκε με την...

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Κανένα άμεσο μέτρο για τις ΜμΕ»

45 μέτρα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ. Πολλά από αυτά πραγματικά θα ανακουφίσουν μέρος της κοινωνίας

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Υπερβολικές οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα Υγείας

Στο θέμα των ανατιμήσεων στα ασφάλιστρα Υγείας που οδηγούν σε ακυρώσεις συμβολαίων, έχουν προκαλέσει κύμα καταγγελιών στις Ενώσεις Καταναλωτών

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας έχουν μέλλον και δυνατότητες.

Ο θεσμός των βραβείων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών έχει πλέον καθιερωθεί ως η γιορτή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Aσφάλιση Κατοικίας/ΕΝΦΙΑ: Τα αποτελέσματα προβληματίζουν…

Η “καυτή πατάτα” του ζητήματος ασφάλισης κατοικιών, εν μέσω των ραγδαίων αλλαγών που επιφέρει στις ζωές μας η Κλιματική Κρίση είναι ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης διευθέτησης.

Ασφαλιστικές εξελίξεις, ένας καυτός χειμώνας γεμάτος δράση

Περιμένουμε να δούμε το πως θα ομαδοποιηθούν οι κίνδυνοι

Η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης στην ασφαλιστική αγορά παρουσιάζει τόσο κινδύνους όσο και ευκαιρίες

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας εντυπωσιακά ενδιαφέρουσας εποχής, η οποία θα χαρακτηριστεί από την επανάσταση που θα φέρουν οι νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

Πώς ασφαλίζονται οι κατοικίες για φυσικές καταστροφές, τι αλλάζει

Δύο σημαντικά κίνητρα δίνει το νέο σχέδιο νόμου για την ασφάλιση κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών

Δημοφιλή Άρθρα


 

 

Ροή Ειδήσεων

Άνοδος κυβερνοεγκλημάτων με στόχο ηλικιωμένους

Οι βασικές κυβερνοεπιθέσεις έρχονται με τη μορφή ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και τεχνολογικών απατών και επιθέσεων

Έρευνα ΠΟΥ για την επίδραση των κινητών τηλεφώνων στην εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου

Νέα στοιχεία  από πρόσφατη ανασκόπηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που δημοσιεύθηκε από τους Karipidis et al στο Environmental International, αναφέρουν

Interamerican: Θα προσεγγίσει το ορόσημο των 500 εκατ. ευρώ η παραγωγή το 2024

Την εκτίμηση ότι, η συνολική παραγωγή της Interamerican θα προσεγγίσει τα 500 εκατ. Ευρώ το 2024 έχουν πολλά στελέχη του ομίλου μετά το τέλος του γ' τριμήνου.

Γενική διευθύντρια της Insurance Europe η Thea Utoft Høj Jensen

Η Insurance Europe, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Thea Utoft Høj Jensen διορίστηκε νέα γενική διευθυντρια.

Aσφάλιση Κατοικίας/ΕΝΦΙΑ: Τα αποτελέσματα προβληματίζουν…

Η “καυτή πατάτα” του ζητήματος ασφάλισης κατοικιών, εν μέσω των ραγδαίων αλλαγών που επιφέρει στις ζωές μας η Κλιματική Κρίση είναι ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης διευθέτησης.