«Κάμπτεται» το επενδυτικό συναίσθημα

Το επενδυτικό συναίσθημα παρέμεινε ακμαίο κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης των ευρωπαϊκών αγορών με το δείκτη IBEX 35 να πρωταγωνιστεί μετά και τη χθεσινή παρουσίαση του προσχεδίου προϋπολογισμού στην Ισπανία. Παρ’ όλα αυτά, οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων «γύρισαν» σε αρνητικό έδαφος, ενώ και το EURUSD απομακρύνεται από τα υψηλά ημέρας αφού δεν κατάφερε να ενισχυθεί πάνω από το επίπεδο του 1,2950 εν αναμονή των stress tests των ισπανικών τραπεζών που ανακοινώνονται σήμερα το απόγευμα.

Νωρίτερα στήριξη στο ευρώ πρόσφερε η εκτίμηση για τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου που ανακοινώθηκε στην Ευρωζώνη στο 2,7%, πάνω από τη μέση εκτίμηση για 2,4%.

Σήμερα «κλείνει» ο μήνας και παραδοσιακά ευνοούνται οι διακυμάνσεις προς όφελος των νομισμάτων υψηλού ρίσκου, κάτι, όμως, που δεν παρατηρείται την τελευταία ώρα.

Η προσοχή στράφηκε στον προϋπολογισμό που ανακοίνωσε η Γαλλία, μειώνοντας την έκδοση ομολόγων στα 171,1 δισ. ευρώ για το 2013, κάτω από τα 182,8 δισ. ευρώ για ο 2012. Επίσης, προβλέπεται ανάπτυξη στο 0,3% το 2012 και στο 0,8% το 2013.
Πιέσεις δέχεται η στερλίνα με την ισοτιμία GBPUSD να υποχωρεί και κάτω από το 1,6200.

Στη συνέχεια, αναμένουμε τον δείκτη Chicago PMI στις ΗΠΑ, τις προσωπικές δαπάνες/εισόδημα και το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Michigan.