Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 250 εκ. ευρώ για την Αγροτική

Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 250 εκ. ευρώ ενέκρινε η γενική  συνέλευση της Αγροτικής Ασφαλιστικής που συνεδρίασε χτες υπό το νέο μέτοχο των όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Η κεφαλαιακή ενίσχυση έρχεται να καλύψει τη ζημιά της εταιρείας από το PSI, που ανήλθε στα 180 εκ. ευρώ και μετά ην υλοποίηση της αύξησης η καθαρή θέση της εταιρείας διαμορφώνεται στα 42 εκ. ευρώ.

Η αύξηση καλύπτεται από το νέο μέτοχο και ουσιαστικά μέσα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο πλαίσιο της ανακεφαλοποίησης του τραπεζικού συστήματος. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε και το νέο διοικητικό συμβούλιο, διατηρώντας την υπάρχουσα διοίκηση της Αγροτικής Ασφαλιστικής . Η διοίκηση θα συνεχίσει το πρόγραμμα εξυγίανσης της εταιρείας που μέχρι στιγμής έχει αποδώσει καρπούς, οδηγώντας σε οργανικά κέρδη ύψους 23 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Ο νέος μέτοχος δεν έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις του σε σχέση με το μέλλον της Αγροτικής Ασφαλιστικής, καθώς προϋπόθεση για οποιεσδήποτε αποφάσεις θεωρείται η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης του ομίλου  Πειραιώς και η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, που θα επέτρεπε την πώληση της εταιρείας σε υποψήφιο επενδυτή.