Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Σε απεργιακό μπλακ-αουτ βρίσκεται σήμερα η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ έχουν καλέσει τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση λόγω των νέων μέτρων που αφορούν σε μισθούς και συντάξεις. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι επιχειρήσεις μετά από απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ, που διαμαρτύρεται για τις περίπου 50 επιχειρήσεις που κλείνουν καθημερινά. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00.
 
Τα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το Μετρό (ΑΜΕΛ) και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) θα εκτελούν δρομολόγια από τις 09.00 έως τις 21.00. Το προσωπικό των μέσων αυτών θα προχωρήσει σε στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09.00 και από τις 21.00 έως και τη λήξη του ωραρίου του. Το τραμ θα εκτελεί δρομολόγια από τις 06.00 έως τις 24.00.

Παράλληλα, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι σιδηροδρομικοί, με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Επίσης σήμερα απεργούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας από τις 10.00 έως τις 13.00, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία σε Αθήνα και Πειραιά.