Ασφάλιση οχημάτων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης προκηρύσσει πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό, ενδεικτικού προϋπολογισμού δέκα οκτώ χιλιάδων ευρώ (18.000,00€) συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την παροχή υπηρεσίας ασφάλισης των οχημάτων της Π.Α.Μ.Θ – Π.Ε. Καβάλας, για αστική ευθύνη (σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές) για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους από το μεσημέρι της 30ης/9/2012 έως το μεσημέρι της 30ης/9/2013. Η δαπάνη θα βαρύνει τον ειδικό φορέα 3072 ΚΑΕ 0899.0001 «Λοιπές ειδικές αμοιβές» έτους 2012.

Οι προσφορές πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της ημερομηνίας διενέργειας του διαγωνισμού, δηλαδή μέχρι την 01- 10 – 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.30, στον 2ο όροφο, Γραφείο 238, Τμήμα Προμηθειών της Δ/νσης Διοικητικού – Οικονομικού, της Π.Α.Μ.Θ – Π.Ε. Καβάλας, Ε. Αντίστασης 20 – 65110 Καβάλα. 

Προσφορές που κατατίθενται με οποιοδήποτε τρόπο μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα, είναι εκπρόθεσμες και επιστρέφονται από την Υπηρεσία που διενεργεί τον διαγωνισμό χωρίς να αποσφραγιστούν.

Η αποσφράγιση των προσφορών γίνεται Δημόσια και ενώπιον της Επιτροπής διαγωνισμού και αποσφράγισης των προσφορών. Οι οικονομικές προσφορές θα ανοιχθούν μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ελέγχου των δικαιολογητικών. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν: 

α) τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα (ημεδαπά ή αλλοδαπά) που ασχολούνται με το αντικείμενο
β) ενώσεις ασφαλιστών που υποβάλουν κοινή προσφορά
γ) συνεταιρισμοί που ασχολούνται με το αντικείμενο
δ) κοινοπραξίες ασφαλιστών

Οι ενώσεις και οι κοινοπραξίες δεν υποχρεούνται να λαμβάνουν ορισμένη νομική μορφή προκειμένου να υποβάλουν την προσφορά . Η επιλεγείσα ένωση ή κοινοπραξία υποχρεούται να πράξει τούτο εάν κατακυρωθεί σε αυτή η σύμβαση εφόσον η λήψη ορισμένης νομικής μορφής είναι αναγκαία για την ορθή εκτέλεση της σύμβασης.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στην Π.Α.Μ.Θ – Π.Ε. Καβάλας, όσο διάστημα διαρκεί το δικαίωμα υποβολής προσφορών και να παραλαμβάνει το πλήρες κείμενο της Διακήρυξης και των συνοδευτικών εγγράφων του διαγωνισμού κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ημερών και μέσα στο ωράριο εργασίας της Π.Α.Μ.Θ – Π.Ε. Καβάλας.

Η διάθεση της Διακήρυξης γίνεται από το Τμήμα Προμηθειών της Δ/νσης Διοικητικού – Οικονομικού, Γραφείο 238, 2ος όροφος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ – Π.Ε. Καβάλας, Ε. Αντίστασης 20 – 65110 Καβάλα, καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (www.pamth.gov.gr) & ( www.pekavalas.eu )και η παραλαβή της γίνεται αυτοπροσώπως ή μέσω ταχυμεταφοράς, στη τελευταία δε περίπτωση κατόπιν εγγράφου αιτήματος του ενδιαφερόμενου με οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ή μη τρόπο, σε 6 εργάσιμες μέρες από τη λήψη της σχετικής αίτησης.

Στην δεύτερη περίπτωση παραλαβής της Διακήρυξης, η Π.Α.Μ.Θ – Π.Ε. Καβάλας δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για την έγκαιρη και σωστή παράδοσή της. Οι παραλήπτες της Διακήρυξης θα πρέπει να συμπληρώνουν σχετικό έντυπο με τα στοιχεία των ενδιαφερομένων (όπως επωνυμία, διεύθυνση, τηλέφωνο, φαξ, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), έτσι ώστε η Αναθέτουσα Αρχή να έχει στη διάθεση της πλήρη κατάλογο όσων παρέλαβαν τη διακήρυξη και τα συνοδευτικά έγγραφα του διαγωνισμού, για την περίπτωση που θα ήθελε να τους αποστείλει τυχόν συμπληρωματικά έγγραφα ή διευκρινίσεις πάνω στους όρους της.
Οι παραλήπτες της Διακήρυξης και των συνοδευτικών εγγράφων του διαγωνισμού υποχρεούνται με την παραλαβή της, να την ελέγξουν από άποψη πληρότητας σύμφωνα με τον πίνακα περιεχομένων και τον συνολικό αριθμό σελίδων και εφόσον διαπιστώσουν οποιαδήποτε παράλειψη να το γνωρίσουν εγγράφως στην Π.Α.Μ.Θ – Π.Ε. Καβάλας και να ζητήσουν νέο πλήρες αντίγραφο. Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί η παραπάνω διαδικασία, ενστάσεις κατά της νομιμότητας του διαγωνισμού με το αιτιολογικό της μη πληρότητας του παρεληφθέντος αντιγράφου θα απορρίπτονται ως απαράδεκτες.

Εφόσον ζητηθούν έγκαιρα συμπληρωματικές πληροφορίες, σχετικές με τη συγκεκριμένη παροχή υπηρεσίας, αυτές παρέχονται τουλάχιστον 6 ημέρες από την ημερομηνία που έχει ορισθεί για την υποβολή των προσφορών. Τα έξοδα της δημοσίευσης του σχετικού διαγωνισμού καθώς και τυχόν επαναληπτικού διαγωνισμού βαρύνουν τον τελευταίο μειοδότη, βάσει του άρθρου 46 του Ν. 3801/2009 με το οποίο τροποποιήθηκε το άρθρο 4 του Ν. 3548/2007. Τυχόν διευκρινίσεις σχετικά με τους όρους της διακήρυξης παρέχονται από το Τμήμα Προμηθειών Γραφείο 238, 2ος όροφος, της Δ/νσης Διοικητικού – Οικονομικού, της Π.Α.Μ.Θ – Π.Ε. Καβάλας Ε. Αντίστασης 20 – 65110 Καβάλα, a.asimis@pamth.gov.gr : 2513-503238, fax: 2510-227408.
Κανένας υποψήφιος δεν μπορεί σε οποιαδήποτε περίπτωση να επικαλεστεί προφορικές ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απαντήσεις εκ μέρους της Π.Α.Μ.Θ.- Π.Ε. Καβάλας.