Accurate Health: Αποτελεσματική διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών

Με το διεθνές πρότυπο ISO 27001:2005 για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας των Πληροφοριών πιστοποιήθηκε από την TUV Austria Hellas η ACCURATE Health Auditing & Consulting AE,  η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των ιατροασφαλιστικών, συμβουλευτικών και ιατρικών υπηρεσιών και εξειδικεύεται στην παροχή ανεξάρτητων ιατρικών ελεγκτικών υπηρεσιών για λογαριασμό σημαντικών ασφαλιστικών εταιρειών (ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, GENERALI, METLIFE-ALICO, ALLIANZ, κ.α.) αλλά και ασφαλιστικών ταμείων (ΟΠΑΔ, ΤΥΠΕΤ).

Ειδικότερα, η εταιρεία έλαβε πιστοποίηση της αποτελεσματικής διαχείρισης της ασφάλειας των πληροφοριών για το ακόλουθο πεδίο εφαρμογής: «Παροχή εξειδικευμένων Ελεγκτικών (Κλινικών και Οικονομικών)  καθώς και Συμβουλευτικών υπηρεσιών για την Διαχείριση και την Εκκαθάριση Ασφαλιστικών, Ιατρικών και άλλων Προγραμμάτων σε Δομές και Υπηρεσίες Υγείας», αποδεικνύωντας την προσήλωση της εταιρείας στην εφαρμογή υψηλών διεθνών προδιαγραφών.

Η σημαντική αυτή διάκριση τοποθετεί πλέον την εταιρεία σε μια επίλεκτη ομάδα επιχειρήσεων παγκοσμίως και την καθιστά πρωτοπόρο στον κλάδο της στην Ελλάδα, καθώς μέχρι σήμερα είναι η μοναδική ιατρική ελεγκτική εταιρεία στη χώρα μας που έχει πιστοποιηθεί κατά ISO 27001:2005 για το Σύστημα Διαχείρισης και Ασφάλειας των Πληροφοριών.

Το ISO 27001 είναι το διεθνές πρότυπο πιστοποίησης συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών το οποίο αφορά τις επιχειρήσεις. Στόχος είναι να αποτρέπονται αποτελεσματικά οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την ασφάλεια των πληροφορικών συστημάτων και να εξασφαλίζεται η ορθή διαχείριση των ευαίσθητων και σημαντικών πληροφοριών που παρέχονται στην εταιρεία από τον πελάτη. Το ISO 27001 εξασφαλίζει ότι στις διαδικασίες της, η ACCURATE ΑΕ έχει ενσωματώσει την ασφάλεια των πληροφοριών σε όλα τα πεδία των δραστηριοτήτων της, ώστε να εξασφαλίζεται η εμπιστευτικότητα, η διαθεσιμότητα και η ακεραιότητα όλου του ενεργητικού των κρίσιμων πληροφοριών και των προσωπικών δεδομενων που έχει στην κατοχή της, διασφαλίζοντας ετσι την προστασία της πληροφορίας, τόσο της εταιρείας, όσο και των πελατών της, από οποιονδήποτε κίνδυνο.

Ο κος Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Πρόεδρος της ACCURATE , δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που λάβαμε την διεθνή πιστοποίηση ISO 27001, καθώς τόσο η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχουμε, όσο και η ασφάλεια των πληροφοριών που διαχειριζόμαστε, αποτελούν βασική προτεραιότητα για την εταιρεία μας. 

Η εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών με την πιστοποίηση ISO 27001 σημαίνει ότι οι πελάτες και συνεργάτες της ACCURATE μπορούν να είναι σίγουροι ότι υιοθετούμε τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών, κατά τη διάρκεια διαχείρισης των ευαίσθητων δεδομένων τους».