Κέρδη με αμείωτους ρυθμούς

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η ευφορία στις αγορές μετά τις χθεσινές αποφάσεις της Fed για απεριόριστες αγορές τίτλων με στόχο της στήριξη της αμερικανικής οικονομίας και του «πυλώνα» της απασχόλησης. Πριν από λίγο οι περισσότερες ισοτιμίες κατέγραψαν νέα υψηλά, το αργό πετρέλαιο με κέρδη σχεδόν 2% ξεπέρασε τα 100 δολάρια/βαρέλι και μεγάλος χαμένος αναδεικνύεται το γεν τη στιγμή που οι αποδόσεις των αμερικανικών Treasuries έχουν πάρει την ανηφόρα. 

Σήμερα τα βλέμματα στρέφονται στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Λευκωσία, κι ενώ δημοσίευμα της ολλανδικής εφημερίδας Het Financieele Dagblad ανέφερε ότι ΕΚΤ και ΔΝΤ διαπραγματεύονται πιθανό «πακέτο» 300 δισ. ευρώ για την Ισπανία. Η ΕΚΤ χαρακτήρισε αβάσιμο το δημοσίευμα.

Ειδικότερα, στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ συνεχίζει την ανοδική κούρσα πάνω από τα 1,3080 δολάρια και πάνω από τα 102,00 γεν. Η ισοτιμία USDJPY ακολούθησε έντονη ανοδική αντίδραση ξεπερνώντας το επίπεδο των 78,00 γεν, ενώ απρόσκοπτη είναι και η ανοδική πορεία για το AUD και το NZD. Η στερλίνα διαπραγματεύεται πάνω από τα 1,6200 δολάρια.

Νωρίτερα, η Credit Suisse αναβάθμισε την 3μηνη πρόβλεψη για το EURUSD στο 1,23 από το 1,17.

Συνοπτικά οι δηλώσεις του Jean-Claude Juncker από τη συνεδρίαση του Eurogroup:

• Oι υπουργοί Οικονομικών καλωσορίζουν την έγκριση του γερμανικού δικαστηρίου για τον ESM
• Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ ζητούν από την Τρόικα και την Ελλάδα να συνεχίσουν τις συζητήσεις.
• Οι αποφάσεις για την Ελλάδα πιθανό να ληφθούν έως τα μέσα Οκτωβρίου.
• Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία αποτελούν καλά παραδείγματα λειτουργίας των προγραμμάτων διάσωσης.
• Η Ισπανία θα ανακοινώσει μεταρρυθμίσεις έως το τέλος του μήνα