back to top
25.8 C
Athens
Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025

Ασφαλιστικές που γίνονται εταιρείες τεχνολογίας

της Ελενας Ερμείδου

Δεκάδες εμπόδια εμφανίζονται στην δρόμο των (αντ)ασφλαλιστικών το τελευταίο διάστημα, η συγκέντρωση στο κλάδο, όμως και οι insurtech εταιρείες είναι τα μεγαλύτερα.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την δικηγορική εταιρεία  Locke Lord η τάση για συγκέντρωση στην αγορά θα επηρεάσει την τιμολογιακή πολιτική των ασφαλιστικών. Η δεύτερη δε, μεγάλη πρόκληση είναι οι insurtech.

H χρήσω των big data και η ανάπτυξη και εφαρμογή των αλγορίθμων στο   underwriting και στο τομέα της διαχείρισης των απαιτήσεων ‘προδίδει’ το πόσο καλά μπορούν αυτές οι εταιρείες να αξιοποιήσουν τις πηγές τους.

- Advertisement -

Ωστόσο, το πρόβλημα περιπλέκεται με την εισαγωγή της όλο και πιο αυστηρής νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τον τρόπο διαχείρισης των δεδομένων, όπως για παράδειγμα αναφέρει η δικηγορική το νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ και οι κανονισμοί που διέπουν κάποια άλλα κράτη.

Η δυναμική των τάσεων αυτών είναι τόσο ισχυρή, επηρεάζοντας περισσότερο κυρίως τις μικρές και μεσαίου μεγέθους ασφαλιστικές και το ερώτημα που ανακύπτει είναι, αν θα συνεχίσουν αυτές οι ασφαλιστικές να βλέπουν τους εαυτούς τους, ή θα επενδύσουν και θα μεταμορφωθούν σε εταιρείες τεχνολογίας.

Για καταφέρουν να τα βγάλουν πέρα με τον ανταγωνισμό, σύμφωνα με την  Locke Lord  θα πρέπει να αποκτήσουν εξαιρετική ευελιξία και μέχρι τώρα δουλεύουν με αντίθετο τρόπο, σε ένα κλειστό παραδοσιακό κόσμο, όπου ξαφνικά έχουν έλθει αντιμέτωποι με την καινοτομία.

Ωστόσο υπάρχει και ο αντίλογος, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι όλα αυτά που λέγονται για την τεχνολογία θα είναι εφαρμόσιμα και ειδικά στο άμεσο μέλλον.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τι χρειάζεται για να φανούν οι αλλαγές στις ασφαλιστικές, το φρένο και οι αμφιβολίες

Δεν είναι τα πιο δυνατά τα είδη που επιβιώνουν ή τα πιο έξυπνα, αλλά αυτά που ανταποκρίνονται καλύτερα στις αλλαγές". 

KPMG: Oι 2 μεγαλύτερες προκλήσεις στην εφαρμογή της ΑΙ στον ασφαλιστικό κλάδο

Η KPMG International παρουσιάζει τη νέα της παγκόσμια έρευνα με τίτλο “Intelligent Industries: Blueprints for Creating Value through AI-Driven Transformation”.

Επτά απαντήσεις ψάχνει ο Ανασφάλιστος

Υπάρχει κάποιος που θα μπορέσει να δώσει μία απάντηση από τις επτά που ψάχνει ο Ανασφάλιστος με σιγουριά ;.....

Τα βασικά μεγέθη της ασφαλιστικής αγοράς. Mερίδιο αγοράς, loss ratio, ενεργητικό, Φερεγγυότητα

Τo 2024 δεν παρατηρήθηκαν αξιόλογες μεταβολές στη διάρθρωση της ελληνικής αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης, με 34 ασφαλιστικές επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται σε αυτήν.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025

Ασφάλιση πιστωτικού κινδύνου: Μετεξέλιξη, σύγχρονες τάσεις και στρατηγικές προκλήσεις

Η επαγγελματική μου ενασχόληση στην ασφάλιση πιστώσεων τα τελευταία 25+ έτη μού αποδεικνύει διαρκώς ότι πρόκειται για έναν δυναμικά εξελισσόμενο

Κοινό μέτωπο σχηματίζουν διαμεσολαβητές και εταιρείες για τα νοσήλια

Παρ' όλο που διανύουμε ήδη το α` εξάμηνο του 2025, η αναστάτωση στην αγορά καλά κρατεί γύρω από τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα Υγείας

Πάνος Δημητρίου/Generali: Σήμερα έχουμε πάρτι, είμαστε μπροστά από τον ανταγωνισμό

H Generali  αποφασίζει δυναμικά, τώρα ‘να κάνει ένα limit up,  αλλάζοντας όλα στο customer care, είπε ο Πάνος Δημητρίου.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τα εξοργιστικά του bancassurance για την ασφάλιση επιχειρήσεων

Η πελάτισσα κατέληξε να αγοράσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ το κόστος του οποίου ήταν 140 ευρώ το χρόνο.

Απεργία στα ΜΜΕ

Σε απεργία στις 5 και στις 12 Ιουνίου προχωρούν οι δημοσιογράφοι μετά την πρόσκληση των ενώσεών τους.

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Στο θέμα των ασφαλίστρων στα προγράμματα Υγείας που υφίσταται ακόμα ως πρόβλημα της αγοράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου

«Σταθερά Μαζί»: Πάνω από 850 συμμετοχές στα συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο ετήσια συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ για το 2025, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη