Digi Mobile: Ενισχύσεις σε ΜΜΕ για εφαρμογές σε smartphones και tablets

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), διοργάνωσε Ενημερωτική Εκδήλωση για την παρουσίαση της δράσης digi-mobile: «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε ‘έξυπνες’ συσκευές κινητών επικοινωνιών και υπολογιστές-ταμπλέτες (Tablet-pc)» .

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν  η ενημέρωση & υποστήριξη των μελών του ΕΕΑ προκειμένου να ενταχθούν στους δικαιούχους της δράσης.

Η δράση digi-mobile, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ και στοχεύει στην ενίσχυση των Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (0-9 εργαζόμενοι & κύκλο εργασιών <2 εκατ. ευρώ ) και Μικρών Επιχειρήσεων (10-49 εργαζόμενοι & κύκλο εργασιών <10 εκατ. ευρώ) προκειμένου να αξιοποιήσουν τη διεθνή υναμική και να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέα κοινά-στόχους, παρέχοντας νέες ψηφιακές δυνατότητες και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, μέσω smartphones. Η δράση αποσκοπεί κυρίως στην ενίσχυση της αξιοποίησης καινοτόμων εφαρμογών επί συσκευών κινητών επικοινωνιών και tablet-pc για
υφιστάμενες επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Περιοχή εφαρμογής η Περιφέρεια Αττικής, με συνολικό προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ και έναρξη υποβολής προτάσεων την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 14:00.

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα:
Σύμφωνα με το ΕΣΠΑ, οι δικαιούχοι της ενίσχυσης digi-mobile θα πρέπει να τηρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

-Να διαθέτουν όλες τις άδειες λειτουργίας για νόμιμη λειτουργία στην Ελληνική επικράτεια και να μην θεωρούνται προβληματικές εταιρίες.

 -Να έχουν ημερομηνία σύστασης πριν από την 01/01/2011.

 -Κατά την τελευταία κλεισμένη διαχειριστική χρήση, να απασχολούν, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, κατ’ ελάχιστον 0 και κατά μέγιστο, 49 εργαζόμενους. 

 -Ο κύκλος εργασιών (τζίρος) της τελευταίας κλεισμένης διαχειριστική χρήση, να είναι μικρότερος από δέκα εκατομμύρια (10.000.000) ευρώ.

 - Να εντάσσονται σε έναν ή περισσότερους από τους επιλέξιμους κλάδους (Εμπόριο, Τουρισμός, Μεταποίηση, Παροχή Υπηρεσιών) και όχι σε κάποιον από τους κλάδους που το πρόγραμμα δεν θεωρεί επιλέξιμους.

 -Να μην έχουν λάβει επιχορηγήσεις από Προγράμματα και Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων που εμπίπτουν στον κανόνα De Minimis.

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά την παρουσίαση της δράσης digi-mobile