Με περικοπές η εξόφληση των οφειλών της Ασπίς στα νοσοκομεία

Την εξόφληση των οφειλών που άφησε πίσω της η Ασπίς Πρόνοια προς τα νοσοκομεία, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα. Η αποπληρωμή προϋποθέτει την αποδοχή από την πλευρά των νοσοκομείων περικοπής των απαιτήσεών τους κατά 55% και θα γίνει μέσω ειδικού λογαριασμού που είναι κατατεθειμένοι οι πόροι της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ), μετά την κατάργησή της και τη μεταφορά της εποπτείας στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως προβλέπει η σχετική απόφαση, η δαπάνη που θα προκληθεί στον κρατικό πρϋπολογισμό εκτιμάται στα 2 εκατ. ευρώ και θα βαρύνει τις πιστώσεις του υπουργείου Οικονομικών, ενώ η διαχείριση των πιστώσεων και η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανατίθεται στο Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής

Η διαδικασία προϋποθέτει τη συγκέντρωση των οφειλών από τον εκκαθαριστή της επιχείρησης, την πιστοποίησή τους και στη συνέχεια την καταβολή του οφειλόμενου ποσού, αφού προηγουμένως τα νοσηλευτήρια αποδεχθούν την απομείωση των απαιτήσεών τους κατά 55% και την παραίτησή τους από οοποιαδήποτε άλλη αξίωση.