Και η EFG Eurolife στα μονοετή προγράμματα υγείας

Μια ακόμη ασφαλιστική εταιρεία λάνσαρε στην αγορά ετησίως ανανεούμενα προγράμματα κλάδου Υγείας, ενισχύοντας έτσι την τάση που θέλει τον κλάδο να στρέφεται, εν μέσω κρίσης, όλο και περισσότερο σε πιο οικονομικά προγράμματα.
 
Πρόκειται για την EFG Eurolife, η οποία από την 1η Σεπτεμβρίου καθιέρωσε ένα νέο – ετησίως ανανεούμενο προϊόν, το οποίο όμως δίνει την ευχέρεια στον ασφαλισμένο αν το εξοφλήσει εντός 45 ημερών από τη λήξη του να το ανανεώσει με τους ίδιους όρους. Στην αντίθετη περίπτωση το συμβόλαιο διακόπτεται και αν ο ασφαλισμένος επανέλθει, τότε η εταιρεία επανεξετάζει τους όρους ασφάλισης.
 
Από την πλευρά της η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα της ελεύθερης αναπροσαρμογής του ασφαλίστρου σε ετήσια βάση, ενώ δεν υποχρεούται να σχηματίσει απόθεμα για τη συγκεκριμένη κατηγορία προγραμμάτων.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έως το τέλος του έτους, ετησίως ανανεούμενα συμβόλαιο πρόκειται να λανσάρει στην αγορά και η Εθνική Ασφαλιστική, δίχως να είναι ξεκάθαρό αν θα συνεχίσει να διαθέτει και τα ισόβια προγράμματά της.
 
Στη εν λόγω κατηγορία προγραμμάτων έχει ήδη ανοιχτεί η Allianz και η Interamerican, όπως και η ΑΤΕ Ασφαλιστική, η οποία παράλληλα διαθέτει και ισόβια προϊόντα Υγείας. Όσο για την ING που είχε υποσχεθεί στο δίκτυό της ότι θα διαθέσει και ισόβια προγράμματα Υγείας, μέχρι και σήμερα δείχνει να μην έχει κινηθεί ανάλογα.