Κορυφαία διάκριση για τη SAS στα εργαλεία ποιότητας δεδομένων

Η έγκριτη εταιρεία μελετών Gartner, Inc. τοποθέτησε τη SAS στο τεταρτημόριο των ηγετών του Μagic Quadrant, στην πρόσφατη μελέτη της για τα εργαλεία ποιότητας δεδομένων με τίτλο: “Magic Quadrant for Data Quality Tools”. H τεχνολογία διαχείρισης δεδομένων SAS DataFlux αξιολογήθηκε με βάση μια σειρά κριτηρίων που περιελάμβαναν λειτουργικότητα, ενοποίηση, ευχρηστία, υποστήριξη πελατών, αλλά και το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης των προϊόντων.

Ως ηγέτες στη συγκεκριμένη κατηγορία, η Gartner θεωρεί τις εταιρείες εκείνες που “επιδεικνύουν ισχύ σε μια πλήρη γκάμα λειτουργιών ποιότητας δεδομένων που περιλαμβάνει προφίλ, ανάλυση, προτυποποίηση, εναρμόνιση, έλεγχο αξιοπιστίας και εμπλουτισμό. Παρουσιάζουν μια σαφή κατανόηση και όραμα όσον αφορά στην κατεύθυνση της αγοράς που περιλαμβάνει την αναγνώριση θεμάτων ποιότητας δεδομένων που δεν σχετίζονται με τους πελάτες, και την παροχή υλοποιήσεων σε επιχειρηματικό επίπεδο. Οι ηγέτες της κατηγορίας διαθέτουν καθιερωμένη παρουσία στην αγορά, σημαντικό μέγεθος και πολυεθνική παρουσία”.

“Είμαστε εξαιρετικά αφοσιωμένοι στην παροχή ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες μας στον τομέα διαχείρισης των δεδομένων”, δήλωσε ο Jim Davis, SAS Senior Vice President και Chief Marketing Officer. “Οι επιχειρήσεις εκτιμούν την ευχρηστία της πλατφόρμας, καθώς και τη δυνατότητά της να ενοποιεί, γρήγορα και εύκολα, πολλαπλές πηγές δεδομένων σε μία ενιαία, κύρια πηγή. Αντιμετωπίζοντας τα δεδομένα ως εταιρικό περιουσιακό στοιχείο, οι πελάτες μας έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν βασικές επιχειρηματικές πληροφορίες έτσι ώστε να λαμβάνουν καλύτερες και πιο εμπεριστατωμένες αποφάσεις”.
H SAS ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει απορροφήσει πλήρως τη DataFlux, ηγέτιδα στο χώρο της ποιότητας και ολοκλήρωσης δεδομένων – η οποία ανήκει στη SAS από το 2000, σε μια προσπάθεια να εντάξει ακόμα περισσότερο το όνομα της εταιρείας στις βασικές δραστηριότητές της. Η εταιρεία αναγνωρίζει τις σημαντικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην αγορά διαχείρισης των πληροφοριών και πιστεύει ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα της επιτρέψει να τις εκμεταλλευτεί πλήρως, αξιοποιώντας τόσο την τεχνολογία όσο και τους πόρους των δύο εταιρειών.

“Πιστεύουμε ότι με την πλήρη ενσωμάτωση της DataFlux στη SAS, η γραμμή παραγωγής θα είναι σε θέση να επωφεληθεί από μια εξαιρετική ομάδα προγραμματιστών, πωλήσεων, αλλά και συνολικών πόρων”, προσέθεσε ο Jim Davis. “Καθώς συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα προϊόντα και τις λύσεις μας στον τομέα διαχείρισης των πληροφοριών, ανυπομονούμε να επεκτείνουμε τις δυνατότητές μας σε περιβάλλοντα με ‘μεγάλα δεδομένα’ (big data) αξιοποιώντας πλήρως το ισχυρό συστατικό της πλατφόρμας που δεν είναι άλλο από την ολοκληρωμένη διαχείριση των δεδομένων”.

Η IJET εμπιστεύεται τη διαχείριση των δεδομένων της στη SAS

Πέρα από την κατάκτηση της παραπάνω διάκρισης, η SAS ανακοίνωσε ότι η εταιρεία iJET International θα χρησιμοποιεί πλέον την SAS DataFlux Data Management Platform, ως βασική πλατφόρμα για την ανάπτυξη μιας κεντρικής πηγής για το σύνολο των επιχειρηματικών δεδομένων της και φυσικά την ολοκληρωμένη διαχείρισή τους.

“Η προσέγγιση της ενιαίας πλατφόρμας που προσφέρει η SAS θα μας επιτρέψει να ελαχιστοποιήσουμε την πολυπλοκότητα στη διαχείριση των δεδομένων μας” τόνισε ο Richard Murnane, Director of Enterprise Data Operations της iJET. “Η τεχνολογία SAS DataFlux Data Management θα μας προσφέρει μετρήσιμες βελτιώσεις μέσα σε λίγους μήνες.”

H συγκεκριμένη λύση παρέχει σε επιχειρήσεις όπως η iJET τη δυνατότητα να σχεδιάζουν και να ολοκληρώνουν έργα ενοποίησης δεδομένων, ποιότητας δεδομένων και διαχείρισης βασικών δεδομένων (master data management) από ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας. Η SAS έχει συνδυάσει τις προηγμένες δυνατότητες της λύσης σε ένα ενιαίο περιβάλλον, βοηθώντας τις επιχειρήσεις και τα τμήματα ΙΤ να συνεργάζονται στα κρίσιμα θέματα της διαχείρισης των δεδομένων.