Ήρεμη η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας

Οι επενδυτές δεν δείχνουν διάθεση για μεγάλες τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης μιας κρίσιμης εβδομάδας και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι αγορές να αντιδράσουν σχετικά εύκολα από τις πρώτες στηρίξεις τους.

Όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία, η γερμανική οικονομία έχει αρχίσει να επηρεάζεται από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, με αποτέλεσμα αρκετοί μακροοικονομικοί δείκτες να σημειώνουν αρνητικές ενδείξεις που είχαν να εμφανιστούν αρκετά χρόνια.
Στην Ισπανία, ο υπουργός Οικονομικών de Guindos τόνισε ότι από τα €100 δισ. που έχουν εγκριθεί για τις ισπανικές τράπεζες, το ποσό που θα απαιτηθεί θα είναι €60 δισ. 

Σε γενικές γραμμές διακρίνουμε μια αμηχανία των επενδυτών, οι οποίο τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα τις δυο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια σειρά σημαντικών γεγονότων, τα οποία είναι πιθανά να αλλάξουν εντελώς τη ροή των αγορών.

Η ισοτιμία EUR/USD αντέδρασε από το 1,2500 και κινήθηκε προς το 1,2525 ενώ ο γερμανικός δείκτης DAX επιχειρεί να προσεγγίσει τις 7000 μονάδες. Για τη συνέχεια δεν υπάρχουν σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις.