Talanx: Αύξηση 9% στα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα

Αποτελέσματα εξαμήνου από τον όμιλο Talanx, εκπροσωπούμενο στην Ελλάδα από το ελληνικό υποκατάστημα της HDI-Gerling Industrie Versicherung AG.

Βασικά στοιχεία αποτελεσμάτων:

- Αύξηση 9% στα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα
- Δραστικά βελτιωμένο τεχνικό αποτέλεσμα
- Μεικτός Λειτουργικός Δείκτης (combined ratio) 98%
- Διπλασιασμός των Λειτουργικών Κερδών (EBIT) σε 855 εκ ευρώ (431)
- Αύξηση 65% στα Καθαρά Έσοδα του Ομίλου σε 354 εκ. ευρώ (215)
- Απόδοση Ιδίων Κεφαλαίων (ROE) 12,3% (8,5)

Συνεχίζει τις ισχυρές αποδόσεις σημειώνοντας σημαντικά κέρδη στο πρώτο μισό του έτους ο Όμιλος Talanx, προχωρώντας επιτυχώς τη στρατηγική του επέκταση εκτός της γερμανικής αγοράς. Στην περίοδο 1 Ιανουαρίου – 30 Ιουνίου 2012, τα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ενισχύθηκαν σχεδόν κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ το τεχνικό αποτέλεσμα βελτιώθηκε κατά 40% και τα λειτουργικά κέρδη (EBIT) σχεδόν διπλασιάστηκαν. Με την εκμετάλλευση νέων αναπτυσσόμενων αγορών στις βιομηχανικές ασφαλίσεις και την επιτυχή ολοκλήρωση της εξαγοράς της πολωνικής TU Europa Group, ο Όμιλος σημείωσε σημαντική πρόοδο στην υλοποίηση του προγράμματος διεθνούς επέκτασης.

Συνοψίζοντας τα στοιχεία του εξαμήνου ο Herbert K. Haas, Chief Executive Officer της Talanx AG δήλωσε «Σε ένα περιβάλλον με προκλήσεις επιτύχαμε να διατηρήσουμε τη δυναμική του πρώτου τριμήνου του 2012 προωθώντας συστηματικά την επεκτατική στρατηγική μας και επιτυγχάνοντας τους στόχους μας. Ταυτόχρονα επωφελούμαστε από την ευέλικτη επενδυτική μας πολιτική ανταποκρινόμενοι στις εξελίξεις στην Ευρώπη. Η έκθεσή μας σε χώρες της Νότιας Ευρώπης είναι πολύ περιορισμένη. Συνεχίζουμε να βλέπουμε το φετινό οικονομικό έτος με ιδιαίτερη αισιοδοξία».

Ο κλάδος Βιομηχανικών Ασφαλίσεων ενισχύθηκε με νέα υποκαταστήματα στη Σιγκαπούρη και – από τον Ιούλιο – στο Μπαχρέιν, καθώς και με τη δραστηριοποίηση μέσω κοινοπραξίας στην Ινδία. Στον κλάδο Διεθνών Ασφαλίσεων Ιδιωτών, η Talanx International AG ολοκλήρωσε επιτυχώς την εξαγορά της πολωνικής TU Europa Group με ισχύ από 1η Ιουνίου, η οποία συμπεριλαμβάνεται στα αποτελέσματα εξαμήνου κατ’ αναλογία. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της TUiR Warta πραγματοποιήθηκε με ισχύ από 1η Ιουλίου και θα ενσωματωθεί στο τρίτο τρίμηνο. Η εξαγορά της Warta από τον Όμιλο οδήγησε και σε αναβάθμιση των αξιολογήσεων της εταιρίας: ο οίκος Standard & Poor’s αναβάθμισε τόσο την πιστοληπτική αξιολόγηση (counterparty credit rating) όσο και την αξιολόγηση οικονομικής ευρωστίας (insurer financial strength rating) της Warta από ΒΒΒ+ σε Α με σταθερή προοπτική.

Στον κλάδο Ασφαλίσεων Ιδιωτών Γερμανίας σημειώθηκε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με την επίτευξη βασικής συμφωνίας με το σωματείο εργαζομένων του Ομίλου, που επιτρέπει την υλοποίηση του προγράμματος αναδιοργάνωσης του Ομίλου. Το πρόγραμμα προβλέπει την συγκέντρωση βασικών λειτουργιών όπως η επεξεργασία συμβολαίων, η έκδοση ασφαλιστηρίων και η διαχείριση παραπόνων, από την οποία αναμένονται σημαντικές εξοικονομήσεις κόστους.