Την παιδεία για την επιχειρηματικότητα των νέων ενθαρρύνει η Interamerican

Η Interamerican, στο πλαίσιο της οργανωμένης κοινωνικής υπευθυνότητας που παρουσιάζει και στον τομέα της παιδείας, αναπτύσσει τη συμμετοχή της στη διαμόρφωση προοπτικής για τις νεότερες γενιές με την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Η εταιρεία έχει συνδεθεί με τις δραστηριότητες του Athens Information Technology (ΑΙΤ). Έτσι, συνδύασε το καλοκαιρινό σχολείο που οργάνωσε τον Ιούνιο το ΑΙΤ στις εγκαταστάσεις του στην Παιανία από τις 22 εως τις 24 Ιουνίου, υπό τον θεματικό τίτλο «Meet Your Future», με τη χορηγική υποστήριξη του διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2012». Τον διαγωνισμό οργάνωσε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων / Junior Achievement Greece»(ΣΕΝ/JA) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και με διαγωνιζόμενες μαθητικές ομάδες από Λύκεια της χώρας μας.

Η Interamerican προσέφερε ως έπαθλο τη συμμετοχή των μελών της νικήτριας ομάδας του διαγωνισμού, την οποία αποτελούσαν 5 μαθητές των εκπαιδευτηρίων Ι. Μ. Παναγιωτόπουλος, στο πρόγραμμα «Meet Your Future» του ΑΙΤ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα παρουσίασε την εικονική επιχείρηση «GRINN A.E.», με την επιχειρηματική ιδέα της σχεδίασης και κατασκευής ενός οικολογικού ηλιακού φορτιστή για κινητά τηλέφωνα και μικροσυσκευές.

Ακόμη, η εταιρεία προσέφερε δωρεάν την ταξιδιωτική ασφάλιση στην αποστολή μαθητών και συνοδών από το ΣΕΝ/JA Greece που εκπροσώπησε την Ελλάδα τον περασμένο Μάιο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτομίας Νέων, ο οποίος οργανώνεται από το JA Europe στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Leonardo da Vinci».
 
Εξάλλου, η Interamerican ήταν χορηγός και στο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας», που αποτελεί το μεγαλύτερο πολυσυνέδριο στην Ελλάδα για την επιχειρηματικότητα και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των φοιτητών Α.Ε.Ι.  και το οποίο διεξήχθη φέτος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συμμετοχή σημαντικών ομιλητών σε 33 θεματικές ενότητες για το εμπόριο, τις τάσεις και τις προοπτικές στο επιχειρείν και την απασχόληση.