Interlife Ασφαλιστική: Αίτημα εισαγωγής στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Αίτηση για την εισαγωγή των μετοχών της στη Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών Αγορά (Ν.Ε.Α.) του Χρηματιστηρίου Κύπρου, κατέθεσε η ασφαλιστική εταιρεία Interlife ΑΑΕΓΑ.
Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία, αποφάσισε το split των μετοχών της με αναλογία δύο νέες για κάθε μία παλιά, μειώνοντας την ονομαστική αξία της κάθε μετοχής από 1,18 ευρώ σε 0,59 ευρώ. Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής είναι οι μετοχές της εταιρείας να ανέλθουν σε 18.567.912 και το μετοχικό της κεφάλαιο σε 10.955.068,08 ευρώ.
Κατά την διοίκηση της εταιρείας, η εισαγωγή στη Ν.Ε.Α. του ΧΑΚ αποτελεί στρατηγική επιλογή, με στόχο -μεταξύ άλλων- την παρουσία της στη διεθνή επενδυτική κοινότητα των χρηματιστηριακών αγορών. Κατά τις εκτιμήσεις την πρεμιέρα εμφάνισής της στο Χρηματιστήριο η εταιρεία θα την πραγματοποιήσει στο μέσον του Φθινοπώρου έχοντας ταυτόχρονα και σημαντικές προσδοκίες αλλά και πληθώρα σχεδίων για το μέλλον.

Η διοίκηση της εταιρείας αναγνωρίζει εμφανώς την οργάνωση του χρηματιστηρίου της Κύπρου στην οποία και επενδύει για την ταχύτητα των εξελίξεων που σχετίζονται με την αίτησή της. Επίσης κατά τις πληροφορίες, η απόφαση της εταιρείας και η επιλογή του χρηματιστηρίου της Κύπρου σχετίζεται και με τις γενικότερες οικονομικές συγκυρίες καθώς και τις προοπτικές που διανοίγονται στην Μεγαλόνησο λόγω της θέσης της στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.
Σύμβουλος Εισαγωγής της ασφαλιστικής εταιρείας είναι η εταιρεία Capital Markets Experts A.E., που εξειδικεύεται στην εισαγωγή ελληνικών επιχειρήσεων στο ΧΑΚ και όπως ανακοινώθηκε η διαδικασία δεν θα συνδυαστεί με αύξηση κεφαλαίου.
 
Όσον αφορά στα μεγέθη της Interlife, στο πρώτο εξάμηνο του 2012 η εταιρεία τρέχει με ρυθμό αύξησης των εσόδων της τάξης του 5%-6%, ενώ συνολικά για τη χρήση υπολογίζεται ότι η κερδοφορία θα κυμανθεί στα 6-7 εκατ. ευρώ.