Οι αγορές προσπαθούν να ισορροπήσουν σε δύσκολο περιβάλλον

Οι αγορές ξεκίνησαν τη συνεδρίαση προσπαθώντας να συνέλθουν από τις τελευταίες μεγάλες απώλειες και σε αυτό βοήθησε και η αισιόδοξη ανακοίνωση της αύξησης της μεταποίησης στην Κίνα.

Παρόλα αυτά, τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη συνέχεια για την ευρωπαϊκή οικονομία και τη Γερμανία, έδειξαν ότι η πραγματική οικονομία βρίσκεται σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση. Την κατάσταση αυτή θα κληθούν να την αποτιμήσουν και οι χρηματιστηριακές αγορές οι οποίες κινούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Όσον αφορά την εικόνα στην Ευρώπη, οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά και περιορίζουν ακόμα περισσότερο τις όποιες επιλογές διαθέτει η ισπανική κυβέρνηση.

Το δολάριο συνεχίζει να κινείται ανοδικά καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν ταχύτατα τις θέσεις τους και τοποθετούνται μαζικά στην ασφάλεια του αμερικανικού νομίσματος. Το επενδυτικό συναίσθημα έχει επιδεινωθεί σημαντικά με τους επενδυτές να είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν ακόμα και αρνητικές αποδόσεις αρκεί να νοιώθουν προστατευμένοι από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Αυτή την ώρα η ισοτιμία EUR/USD επιχειρεί να προσεγγίσει και πάλι τα χθεσινά χαμηλά, στο 1,2066.