Οι απολύσεις πλήττουν τα ομαδικά συμβόλαια

Πτωτική πορεία ακολουθούν οι ομαδικές ασφαλίσεις τα τελευταία δύο χρόνια, ανατρέποντας τη θετική εικόνα που είχαν παρουσιάσει κατά το 2010, όταν τα προγράμματα αυτά παρουσίαζαν ανάπτυξη της τάξης του +18,7%, παρά τη γενικευμένη πτώση του κλάδου ζωής. Σήμερα, παρά την αναγκαιότητα τους, αφενός λόγω της συρρίκνωσης των κοινωνικών παροχών και της οικονομικής κρίσης και αφετέρου λόγω των πλεονεκτημάτων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, εμφανίζουν μείωση 16,5% (πρώτο τετράμηνο του 2012) την οποία η αγορά αποδίδει κατά κύριο λόγο στη μείωση του προσωπικού των επιχειρήσεων και των μισθών. Η μεγάλη αύξηση που είχαν σημειώσει τα προγράμματα αυτά κατά το 2010, οφείλεται σε ένα βαθμό, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, στην ύπαρξη μεγάλων συμβολαίων τη συγκεκριμένη περίοδο στον κλάδο.   

Δύο είναι επικρατούσες τάσεις συγκράτησης του κόστους και προσέλκυσης πελατών, που ακολουθεί αντισταθμιστικά στη συγκράτηση της παραγωγής των ομαδικών ασφαλίσεων η αγορά. Όπως μας αναφέρει ο κ. Γ. Κώτσαλος, Deputy Manager Corporate Sales στη MetLife Alico, η πρώτη εστιάζεται στη συγκράτηση του κόστους στα προϊόντα υγείας μέσα από δικτυακά προγράμματα, που κατευθύνουν τους ασφαλισμένους σε συμβεβλημένα κέντρα ή κλινικές ή προβλέπουν σημαντικά διαφοροποιημένη απόδοση εξόδων. Μάλιστα τα προγράμματα αυτά προωθούνται εντατικά στους εργοδότες τα τελευταία 2-3 χρόνια και βρίσκουν θετική ανταπόκριση από τους ασφαλισμένους. Διασφαλίζουν παρεχόμενες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου αλλά και εξοικονόμηση οικονομικών πόρων για τόνωση του προγράμματος στην κάλυψη των σοβαρών περιστατικών όπως π.χ. επιδόματα σοβαρών ασθενειών. Η δεύτερη τάση αφορά στην πλήρη αξιοποίηση του κύριου ασφαλιστικού φορέα. 

Η έναρξη λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, από 01/01/2012, επιδιώκει να εξασφαλίσει ισότιμη πρόσβαση όλων των ασφαλισμένων σε ενιαίο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας με πρόσβαση στην Ιδιωτική Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Περίθαλψη μέσω συμβάσεων με ιδιώτες ιατρούς, ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικές. Η εύρυθμη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και στην αγορά Ζωής και ιδιαίτερα στον κλάδο των Ομαδικών-Εταιρικών Ασφαλίσεων και με κατάλληλες προσαρμογές των προγραμμάτων θα εξασφαλίσουν στους εργοδότες τους οικονομικούς πόρους για ενίσχυση παροχών όπως Ζωής, Ατυχήματος ή Σύνταξης.»

Στο πρώτο τετράμηνο του 2012 τα ασφάλιστρα των ομαδικών προγραμμάτων κινήθηκαν πτωτικά και υποχώρησαν κατά 16,5%, στα 67,7 εκατ. ευρώ καθώς η ύφεση της οικονομίας και η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, περιορίζει τις παροχές των επιχειρήσεων προς το προσωπικό τους. Στην ίδια αιτία θα πρέπει να αναζητηθεί και η πτώση της παραγωγής στα ομαδικά προγράμματα υγείας, που υποχώρησαν κατά 29,7% στα 28,9 εκατ. ευρώ.

Στα μηνιαία αποτελέσματα παραγωγής ασφαλίστρων του 2011 παρατηρούμε ότι στη διαχείριση ομαδικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων η μεγαλύτερη παραγωγή καταγράφεται το Δεκέμβριο, ενώ στα ομαδικά προγράμματα πρόνοιας τον Μάρτιο.
Συγκεκριμένα στη διαχείριση ομαδικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων η παραγωγή διαμορφώνεται ως εξής: τον Ιανουάριο ανέρχεται σε 15, 6 εκατ., το Φεβρουάριο σε   20, 3 εκατ., το Μάρτιο σε  25,2 εκατ., τον Απρίλιο σε 19,8 εκατ., το Μαίο σε 17,9 εκατ., τον Ιούνιο σε 17 εκατ., τον Ιούλιο σε 20,4 εκατ., τον Αύγουστο σε 14,9 εκατ., το Σεπτέμβριο σε 17,4 εκατ. ευρώ, τον Οκτώβριο 37,5 εκατ., το Νοέμβριο 28,3 εκατ. και το Δεκέμβριο 46,6 εκατ. ευρώ.

Τα ομαδικά προγράμματα πρόνοιας διαμορφώνονται ως εξής:  τον Ιανουάριο ανέρχονται σε 10,6 εκατ., το Φεβρουάριο σε 8,7 εκατ., το Μάρτιο σε 12,6 εκατ., τον Απρίλιο σε  9 περίπου εκατ., το Μαίο σε  9,4 εκατ., τον Ιούνιο σε  7 εκατ., τον Ιούλιο σε 8,5 εκατ., τον Αύγουστο σε 7,7 εκατ. και το Σεπτέμβριο σε 7,4 εκατ. ευρώ.

Το 2011 συνολικά, διαπιστώνεται από τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών ότι μειώθηκε η παραγωγή των πρωτασφαλίσεων Ζωής κατά 7,9%. Η διαχείριση ομαδικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων συγκέντρωσε 282 εκατ. ευρώ ή το 3,3% της παραγωγής και τα ομαδικά προγράμματα πρόνοιας 104 εκατ. ευρώ ή το 4,9% της παραγωγής. Μεγάλη μείωση σε σχέση με το 2010 που ήταν 329 εκατ. ευρώ παρουσιάζουν τα ομαδικά συνταξιοδοτικά, των οποίων η παραγωγή από πρωτασφαλίσεις είναι μειωμένη κατά 14%. Γενικά το 2011 όλοι οι κλάδοι της Ζωής κινήθηκαν πτωτικά εκτός των κλάδων Ασφαλίσεων ζωής και τον κλάδο Υγείας Ωστόσο, μέσα στο χρόνο που πέρασε η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στο πρώτο εξάμηνο όπου η παραγωγή στη διαχείριση ομαδικών κεφαλαίων στο πρώτο εξάμηνο μειώνεται κατά  26% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2010. 

Γιώργος Κώτσαλος
Deputy Manager Corporate Sales, MetLife Alico

Η Ομαδική Ασφάλιση είναι ένας ώριμος και δοκιμασμένος θεσμός με ιστορία και εμπειρία 50 ετών, προσαρμοζόμενος, αυτορυθμιζόμενος και διαρκώς βελτιούμενος, που προστατεύει την «καρδιά» της επιχειρηματικής δράσης, το Ανθρώπινο Δυναμικό. Σήμερα κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους, κλάδου και αριθμού προσωπικού, αναγνωρίζει την αξία των ομαδικών προγραμμάτων ως πρωταγωνιστικό εργαλείο δημιουργίας Εταιρικής Κουλτούρας, ενίσχυσης του Κοινωνικού Προσώπου της Εταιρίας και αύξησης της παραγωγικότητας.

Σε μια δύσκολη εποχή οικονομικής ανασφάλειας και συρρίκνωσης των Κοινωνικών παροχών, η Ομαδική ασφάλιση αποτελεί, από τη σκοπιά τόσο του Εργοδότη όσο και του Εργαζόμενου, ισχυρό ανάχωμα στο κλίμα των περικοπών.

Απαιτώντας μηδενική ή ιδιαίτερα προσιτή συμμετοχή από τον εργαζόμενο, παρέχει  οικονομική στήριξη και ουσιαστική βοήθεια στον ίδιο και την οικογένεια του στις ακόλουθες βασικές περιοχές:

• Αναβαθμίζει και συμπληρώνει σημαντικά  τις παροχές της κοινωνικής ασφάλισης και  αποτελεί έμμεση αύξηση του εισοδήματος (παροχές υγείας).
 
• Λειτουργεί ως δίχτυ προστασίας στα αγαπημένα πρόσωπα των εργαζόμενων προσφέροντας οικονομική βοήθεια σε δύσκολες και απρόβλεπτες καταστάσεις (παροχές ζωής και ατυχήματος).

• Ενισχύει το συνταξιοδοτικό του εισόδημα, τονώνει την αξιοπρέπεια και εξασφαλίζει οικονομική αυτάρκεια στη δεύτερη πράξη της ζωής του (συνταξιοδοτικές παροχές).

Οι επιχειρήσεις σήμερα καλούνται να επιδείξουν την εταιρική – κοινωνική τους ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, βρίσκοντας λύσεις οι οποίες θα μειώσουν σημαντικά το αίσθημα της ανασφάλειας. Εταιρίες με εγκατεστημένες παροχές Ομαδικής Ασφάλισης παρέχουν, συνήθως για το σύνολο του προσωπικού τους, καλύψεις Ζωής, Υγείας και Σύνταξης, προσαρμοσμένες στις οικονομικές ανάγκες και επίπεδο διαβίωσης του κάθε εργαζόμενου. Επιχειρήσεις που μέχρι χθες δεν προσέφεραν αυτές τις παροχές, δίνουν προτεραιότητα στην κάλυψη των ανώτερων στελεχών και, μέσω σύγχρονου σχεδιασμού, επεκτείνουν τα προγράμματα και για το υπόλοιπο προσωπικό, με χρηματοδότηση είτε μέσω του εργοδοτικού προϋπολογισμού ή μέσω εθελοντικών προγραμμάτων.

Η παροχή προγραμμάτων Ζωής, Υγείας και Σύνταξης αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της επιχείρησης για το ανθρώπινο δυναμικό. Αποτελεί τη βάση των καλών και ανταποδοτικών σχέσεων, προσφέρει ασφάλεια, ηρεμία ψυχής και συντελεί στο καλό και παραγωγικό εργασιακό κλίμα. Ενδυναμώνει την αφοσίωση  και την αποδοτικότητα του προσωπικού, που είναι απαραίτητες για την επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων κάθε εταιρίας.

Τα παραπάνω αποδεικνύονται από την επιμονή των εταιριών για διατήρηση των ομαδικών προγραμμάτων, καθώς και από πρόσφατες έρευνες που κατατάσσουν την Ομαδική Ασφάλιση σήμερα ως Νο. 1 πιο επιθυμητή παροχή των εργαζομένων.

Η MetLife Alico με τοπική παρουσία σχεδόν 50 χρόνια, με την εμπειρία από την εξυπηρέτηση περισσότερων από 1450 κορυφαίων Ελληνικών και Πολυεθνικών επιχειρήσεων και τη διαχρονικά ισχυρή οικονομική της θέση, πρωταγωνιστεί με υπευθυνότητα στον κλάδο και έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους στον σχεδιασμό τέτοιων επιχειρηματικών λύσεων, στο διαρκή εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της προς την εταιρεία και τον εργαζόμενο και στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση των Ομαδικών Προγραμμάτων.

Εθνική Ασφαλιστική

Ο κλάδος της ομαδικής ασφάλισης είναι ένας κλάδος με μεγάλη δυναμική και περιθώρια ανάπτυξης στην εγχώρια αγορά. Τα προγράμματα ομαδικής ασφάλισης τυγχάνουν θετικής ανταπόκρισης από τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους διότι  λειτουργούν ως επιπλέον κίνητρα για την προσέλκυση ικανού προσωπικού και τη δημιουργία στενών δεσμών επιχείρησης-εργαζομένων, ενώ μειώνουν την «εργασιακή ανασφάλεια».

Η Εθνική Ασφαλιστική με ηγετική θέση στον Κλάδο της Ομαδικής Ασφάλισης, έχει αναπτύξει σύγχρονα και ανταγωνιστικά προγράμματα, προκειμένου να καλύψει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς (εμπορικές, βιομηχανικές παροχής υπηρεσιών κλπ).

 Στο πλαίσιο αυτό, τα προγράμματα ομαδικής ασφάλισης που προσφέρονται από την Εθνική Ασφαλιστική είναι:
• Προγράμματα ασφάλισης Ζωής & Συμπληρωματικών κινδύνων
• Προγράμματα Νοσοκομειακής & Εξωνοσκομειακής περίθαλψη
• Προγράμματα Προσωπικών ατυχημάτων σε Ειδικές Κατηγορίες
• Αποταμιευτικά/Συνταξιοδοτικά προγράμματα

Προγράμματα ασφάλισης Ζωής & Συμπληρωματικών Κινδύνων
Η Εθνική Ασφαλιστική ασφαλίζει τους εργαζόμενους μιας επιχείρησης, καταβάλλοντας σε περίπτωση θανάτου λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, το ασφαλισμένο κεφάλαιο στους δικαιούχους που έχει ορίσει ο ασφαλισμένος. Το κεφάλαιο αυτό μπορεί να είναι είτε ένα προκαθορισμένο ποσό είτε να συνδέεται με το ύψος του μισθού του ασφαλισμένου (π.χ 12 μηνιαίοι μισθοί). Επιπλέον, ο εργαζόμενος καλύπτεται αν καταστεί μόνιμα ή προσωρινά, ολικά ή μερικά ανίκανος να εργαστεί εξαιτίας ατυχήματος ή ασθένειας.

Νοσοκομειακή & Εξωνοσοκομειακή περίθαλψη
Με τα προγράμματα Νοσοκομειακής & Εξωνοσοκομειακής περίθαλψης της Εθνικής Ασφαλιστικής, καλύπτονται τα έξοδα που πραγματοποιεί ο ασφαλισμένος για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη. Η Εθνική Ασφαλιστική παρέχει στους ασφαλισμένους των ομαδικών προγραμμάτων τη δυνατότητα επιλογής του νοσηλευτικού ιδρύματος και του ιατρού που επιθυμούν για τη νοσηλεία τους. Σε περίπτωση όμως πουεπιλέξουν να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο των συνεργαζόμενων με την ΕΘΝΙΚΗ ιατρών, διαγνωστικών κέντρων και νοσοκομείων, προσφέρονται σημαντικά επί πλέον πλεονεκτήματα  όπως απ’ευθείας πληρωμή των δαπανών από την ΕΘΝΙΚΗ, τιμές Δημοσίου σε Διαγνωστικά κέντρα κλπ.  

Επιπλέον, παρέχονται τα εξής:
• Επίδομα μητρότητας στις γυναίκες ασφαλισμένες σε περίπτωση φυσιολογικού τοκετού ή  καισαρικής
• Νοσοκομειακό επίδομα για κάθε ημέρα νοσηλείας του ασφαλισμένου
• Χειρουργικό επίδομα διαφοροποιημένο με τη σοβαρότητα της χειρουργικής επέμβασης.
Προγράμματα Προσωπικών Ατυχημάτων σε Ειδικές Κατηγορίες
Η Εθνική Ασφαλιστική προσφέρει πλήθος προγραμμάτων ομαδικής ασφάλισης προσωπικών ατυχημάτων τυποποιημένων ή μη, σε ομάδες με κοινά χαρακτηριστικά όπως κυνηγητικοί σύλλογοι, σχολές χορού, κατασκηνώσεις, αθλητικών ακαδημιών, ερασιτεχνικές ομάδες, ορειβατικοί σύλλογοι κλπ. Τα μέλη τους καλύπτονται κατά περίπτωση από περιπτώσεις θανάτου, Μόνιμης ή Προσωρινής, Ολικής ή Μερικής Ανικανότητας από ατύχημα ή ασθένεια, για νοσοκομειακή & εξωνοσοκομειακή περίθαλψη κλπ.

Αποταμιευτικά/Συνταξιοδοτικά Προγράμματα Καθορισμένης Εισφοράς (Defined Contribution)
Τα αποταμιευτικά προγράμματα της Εθνικής Ασφαλιστικής έχουν ως στόχο την οικονομική εξασφάλιση των ασφαλισμένων, με τη δημιουργία ενός αποταμιευτικού λογαριασμού για το σύνολο των εργαζομένων στον οποίο καταβάλλονται καθορισμένες μηνιαίες εισφορές από την εταιρία. Όταν λήξει η συνεργασία του ασφαλισμένου με την εταιρία, του χορηγείται το ποσό που έχει συγκεντρωθεί, δηλαδή οι εισφορές πλέον των αποδόσεων είτε με τη μορφή εφάπαξ ποσού είτε σαν μηνιαίο επίδομα/σύνταξη. Το μηνιαίο αυτό επίδομα μπορεί να καταβάλλεται ισόβια ή με περιορισμένη διάρκεια.

Πλεονεκτήματα των Ομαδικών Προγραμμάτων της Εθνικής Ασφαλιστικής
• Φοροαπαλλαγή των ασφαλίστρων που καταβάλλει ο εργοδότης
• Προγράμματα τυποποιημένα ή προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε επιχείρησης
• Μικρό κόστος ασφαλίστρων που καταβάλλει η επιχείρηση για κάθε εργαζόμενο
• Εξασφάλιση των εργαζομένων σε περιπτώσεις θανάτου, ατυχήματος, συνταξιοδότησης κλπ
• Δημιουργία θετικού εργασιακού κλίματος, και ενίσχυση του κοινωνικού προσώπου της επιχείρησης

Υδρόγειος Ασφαλιστική

Η προστασία και η ασφάλεια των μαθητών αποτελεί πρώτιστο μέλημα και αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής των υπεύθυνων σχολικών ιδρυμάτων. Η Υδρόγειος δημιούργησε ένα ειδικό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες των ιδιοκτητών σχολείων και σχολών κάθε τύπου, προσφέροντας ολοκληρωμένη εξασφάλιση των μαθητών και σπουδαστών τους από κάθε είδους ατυχήματα στους χώρους και τις δραστηριότητες του σχολείου.

Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για παιδικούς σταθμούς, σχολεία, φροντιστήρια, σχολές, ακόμη και νηπιακούς / βρεφονηπιακούς σταθμούς, για την ασφάλιση παιδιών άνω των 2 ετών. Προσφέρει κάλυψη για ατυχήματα που ενδέχεται να συμβούν κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου / εκπαιδευτηρίου (ώρες διδασκαλίας και διαλείμματα) καθώς και τη διοργάνωση εκδηλώσεων, εκδρομών ή άλλων δραστηριοτήτων υπό την επίβλεψη του σχολείου / εκπαιδευτηρίου. 

Υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης των καλύψεων και για ατυχήματα που τυχόν θα συμβούν εκτός των βασικών ωρών λειτουργίας του σχολείου / εκπαιδευτηρίου, και συγκεκριμένα, μία ώρα πριν (κατά την μετάβαση σε αυτό) και μία ώρα μετά (κατά την επιστροφή στο σπίτι). Το πρόγραμμα προσφέρεται και για την ασφάλιση του διδακτικού προσωπικού του σχολείου / εκπαιδευτηρίου επί 24ώρου βάσεως.

Διατίθεται σε τρία εναλλακτικά «Σχέδια» που επιτρέπουν στους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν το ύψος των καλύψεων που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του εκπαιδευτηρίου τους.