Ετήσιο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για νέους

To Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ιδρύθηκε από τις Ασφαλιστικές Εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται από το 1987. Σκοπός του είναι να πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για την επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωση όχι μόνο των εργαζομένων στο χώρο των Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων αλλά και σε Τράπεζες, Γενικές Επιχειρήσεις καθώς και άλλους Χρηματοοικονομικούς Οργανισμούς.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 θα ξεκινήσει το Ετήσιο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων , διάρκειας 450 εκπαιδευτικών ωρών, το οποίο θα ολοκληρωθεί το 2013. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ, Λ. Συγγρού 106, ένα πρωινό και δύο απογεύματα την εβδομάδα.

Το πρόγραμμα αυτό έχει εκτιμηθεί τόσο από την Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά όσο και από Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, που έχουν αναγνωρίσει το επίπεδο σπουδών του ΕΙΑΣ σαν ισότιμο με το επίπεδο που παρέχουν τα ιδρύματα αυτά. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις ενότητες:
1η Ενότητα: Εισαγωγή στην Ασφάλιση & το Θεσμικό Πλαίσιο
2η Ενότητα: Οι Ασφαλιστικοί Κλάδοι – Θεωρία & Πρακτική
3η Ενότητα: Λογιστική & Χρηματοοικονομική Διοίκηση
 
Οι απόφοιτοι αυτού του προγράμματος θα έχουν μια συνολική εποπτική και προχωρημένη γνώση όχι μόνο των τεχνικών ασφαλιστικών θεμάτων αλλά και της διοίκησης μιας επιχείρησης και θα μπορούν να κατανοήσουν τις ασφαλιστικές καλύψεις και να εντοπίζουν νέες αγορές και νέους τομείς ασφάλισης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους σε ασφαλιστικές επιχειρήσεις, σε στελέχη μεγάλων βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων, τα οποία χειρίζονται τα σύνθετα ασφαλιστικά θέματα των επιχειρήσεων αυτών, σε  επαγγελματίες που επιθυμούν να συστηματοποιήσουν και να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις τους , προκειμένου να αυξήσουν τα αποτελέσματα της οικονομικής δραστηριότητάς τους καθώς και σε νέους που εργάζονται ήδη ή που θα τους ενδιέφερε να σταδιοδρομήσουν στην  ασφαλιστική αγορά.

Το ΕΙΑΣ ειδικά για τους νέους επαγγελματίες και τους νέους που δεν εργάζονται παρέχει τη δυνατότητα καταβολής των διδάκτρων, σε διάρκεια δύο ετών, σε άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας, με έκπτωση 36% που αντιστοιχεί στο ποσό των 3.500€ αντί των 5.500€.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το site του ΕΙΑΣ www.eias.gr ή να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του ΕΙΑΣ 210 9219660 & 210 9219684.