Η Interamerican επικαιροποιεί τη στρατηγική εκπαίδευσης και ανάπτυξης

Στις διαμορφούμενες συνθήκες των νέων ασφαλιστικών αναγκών και απαιτήσεων της αγοράς και στο πλαίσιο πάντοτε της ισορροπημένης πολυκαναλικής διανομής που έχει αναπτύξει, προσαρμόζει η Interamerican τον σχεδιασμό της εκπαίδευσης και ανάπτυξης των συνεργατών των δικτύων πωλήσεων – agency και συνεργαζομένων πρακτόρων και μεσιτών. Παράλληλα, πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά με την εφαρμογή διαρκούς προγράμματος υποχρεωτικής βασικής ασφαλιστικής εκπαίδευσης διοικητικών υπαλλήλων, με στόχο τον υψηλού επιπέδου επαγγελματισμό μέσω της σύγχρονης τεχνογνωσίας και την υπεύθυνη διαχείριση της υποστήριξης των ασφαλισμένων της. Η εταιρεία διέθεσε συνολικά στον εκπαιδευτικό τομέα κατά το 2011 πάνω από ένα εκατ. ευρώ.

Πέρυσι στις πωλήσεις, 463 νέοι συνεργάτες αναζήτησαν προοπτική σταδιοδρομίας στην Interamerican, ενώ οι δείκτες επιτυχίας στις εξετάσεις πιστοποίησης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών (Τράπεζα της Ελλάδος) προσέγγισαν το απόλυτο (95%). Η εστίαση στην κατάρτιση αιχμής επιβεβαιώνεται από το δυναμικό της εξειδικευμένης ομάδας των πιστοποιημένων financial planners της εταιρείας, που έφθασαν τους 132, αλλά και τον μεγάλο αριθμό ασφαλιστικών συμβούλων, 86 συνολικά, που το 2011 πληρούσαν τις προϋποθέσεις μέλους του παγκόσμιου κύρους οργανισμού Million Dollar Round Table (MDRT). Και φέτος, η αποστολή της Interamerican στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου του MDRT στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α. ήταν η πολυπληθέστερη από την Ελλάδα, με τη συμμετοχή 20 μελών που συνόδευσε ο γενικός διευθυντής ασφαλιστικών εργασιών του ομίλου Γ. Μαυρέλης (φωτογραφία).

Επισημαίνεται η αξιοποίηση στην εκπαίδευση, στο πλαίσιο της ευρύτερης ανάπτυξης προωθημένων τεχνολογικών εργαλείων στις εταιρικές λειτουργίες,   εφαρμογών distance learning, e-training και e-testing, καθώς και η ενδυνάμωση των τακτικών εκπαιδευτικών συνεργασιών της εταιρείας με ελληνικά πανεπιστήμια και διεθνείς οργανισμούς για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης, μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης των συνεργατών της.