ΠΣΑΣ: 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασφαλιστικών Συμβούλων

Στις 2 Ιουλίου του 2012, ημέρα Δευτέρα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων διοργάνωσε στο Περιστύλιο του Ζαππείου το 11ο Συνέδριο των Ασφαλιστικών Συμβούλων με θέμα «Ασφαλιστικό Περιβάλλον από το Προϊόν στην Υπηρεσία».
Στο συνέδριο έλαβαν μέρος 430 σύνεδροι από όλες τις βαθμίδες της διαμεσολάβησης και εκπροσωποι απο τον κλαδικὀ τὑπο.

Το Συνέδριο ξεκίνησε με τον Χαιρετισμὀ της Γεν .Γραμ. κας Μαρἰας Κιουρτσιδου,ακολουθησε μία ταινία μικρού μήκους από την ίδρυση και τις δράσεις του Συνδέσμου κατά τη διάρκεια της πορειας των 38 ετών του. Η Πρόεδρος του Συνδέσμου κα Ελένη Γρυπάρη ανεπτυξε κ᾽τονισε τη σημασία μετάβασης από το προϊόν στην υπηρεσία, τεκμηρίωσε δε την άποψή της με επιστολή πελάτη στην οποίο ανέφερε τη σημασία της υπηρεσίας στην πώληση ασφαλιστικών προϊόντων. Το λόγο μετά έλαβε η κα Βαλασία Βουλγαροπούλου, πρώην ασφαλισμένη της ΑΣΠΙΣ, η οποία μεταξύ άλλων με έντονη συγκινησιακή φόρτιση τόνισε ότι οφείλει τη ζωή της στην ιδιωτική ασφάλιση και για το λόγο αυτό ευγνωμονεί την ασφαλιστική σύμβουλο που την εξυπηρέτησε. Τώρα που παραμένει ανασφάλιστη λόγω της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της εταιρίας ΑΣΠΙΣ, σε συνδυασμό με τα προβλήματα υγείας που έχει, νοιώθει ακόμα μεγαλύτερη την έλλειψή της.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κος Δημοσθένης Συκοβάρης, Πρόεδρος του MDRT Ελλάδος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη της επένδυσης των ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων στη γνώση την οποία λαμβάνουν συμμετέχοντας στα Συνέδρια του MDRT. Παράλληλα με τον χαιρετισμό του κ. Συκοβάρη προβλήθηκε ταινία με τον χαιρετισμό και τα συγχαρητήρια για την επιλογή του θέματος του Συνεδρίου μας από την Πρόεδρο του MDRT κα Jennifer Borislow.

Η κα Παναγιώτα Καλαποθαράκου, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητος Ζωής (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ), τόνισε τόσο η ασφαλιστικοί διαμεσολαβούντες αλλά και ιδιαίτερα οι εταιρίες πρέπει να παρέχουν το μέγιστο της εξυπηρέτησης στους πελάτες τους. Η πρώτη ενότητα του Συνεδρίου έκλεισε με την παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας του Συνδέσμου από την εταιρία SAFECAPE SOFTWARE SOLUTION την οποία εκπροσώπησε ο κος Στάθης Μαρίνος.

Τη δεύτερη ενότητα του Συνεδρίου άνοιξε ο κος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο οποίος δήλωσε ότι το ΕΕΑ θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες των εκπροσώπων της διαμεσολάβησης.

 Δημήτριος Γαβαλάκης, Πρόεδρος ΕΑΔΕ, Βασιλική Δράκου, Εκπρόσωπος ΣΕΜΑ, Αλέξανδρος Ραφαηλίδης, Πρόεδρος ΠΟΑΔ, Νικόλαος Αποστολόπουλος, Πρόεδρος Lloyds Brokers, Ελένη Γρυπάρη,  Πρόεδρος ΠΣΑΣ, Γιάννης Βερμισσώ, δημοσιογράφος "Επενδυτης" - Διευθυντής Σύνταξης Insurance WorldΕν συνεχεία το λόγο πήρε ο κος Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης, Επόπτης Εκκαθάρισης της υπό Εκκαθάριση εταιρίας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΙΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, ο οποίος για πρώτη φορά δημόσια ανέφερε ενδιαφέροντα στοιχεία για την πορεία αυτής, τονίζοντας τη σημασία της παροχής ασφαλιστικής υπηρεσίας έναντι του προϊόντος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κος Μιχάλης Μαρκουλάκος από την πλευρά των διεκδικητών χρημάτων από την εταιρία και το Κράτος, λόγω του τρόπου άσκησης της Εποπτείας κατά τη λειτουργία της εταιρίας ΑΣΠΙΣ και μέχρι την ανάκληση της άδειας της.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά συνυπήρξαν σε δημόσια εκδήλωση οι κ.κ. Βλαχογιάννης και Μαρκουλάκος και αυτή η συνύπαρξη καταγράφεται στα υπέρ του Συνεδρίου. Επίσης, μίλησαν από τη σκοπιά των ασφαλιστικών εταιριών ο κος Μιχαήλ Σωτηράκος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΕΓΑ και ο κος Jean Pascal Garret, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου CNP MARFINLIFE για την Ελλάδα.

Από τη σκοπιά της διαμεσολάβησης έλαβαν το λόγο και οι κ.κ. Δημήτριος Γαβαλάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (Ε.Α.Δ.Ε.) και Γεώργιος Κόπτσης, Διευθύνων Σύμβουλος της INFOTRUST ΑΕ Μεσιτείας Ασφαλίσεων.
Οι ομιλίες ολοκληρώθηκαν με το γνωστό Φοροτεχνικό – ασφαλιστικό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Παντελή, ο οποίος με το γνωστό χειμαρρώδη λόγο του έριξε φως στους φορολογικούς λαβύρινθους.

Μεγάλο ενδιαφέρον τράβηξε το Panel που αποτελείτο από τους Ομιλητές της πρώτης και δεύτερης ενότητας του Συνεδρίου, που από κοινού με τα μέλη της Ε.Α.Δ.Ε., (κ. Δημήτριο Γαβαλάκη – Πρόεδρο ΕΑΔΕ, κα Βασιλική Δράκου – Εκπρόσωπο ΣΕΜΑ, κ. Αλέξανδρο Ραφαηλίδη – Πρόεδρο ΠΟΑΔ, κ. Νικόλαο Αποστολόπουλο – Πρόεδρο Lloyds Brokers και κα Ελένη Γρυπάρη – Πρόεδρο ΠΣΑΣ) με συντονιστή τον έγκριτο δημοσιογράφο κ. Γιάννη Βερμισσώ, ο οποίος έδωσε τροφή για γόνιμο διάλογο που κατέδειξε την ανάγκη το ασφαλιστικό περιβάλλον να εστιάσει στην υπηρεσία που παρέχεται στους ασφαλισμένους.
Η βραδιά έκλεισε με την Ετήσια Εκδήλωση Βράβευσης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που πρώτευσαν κατά τη διάρκεια του έτους 2011. Πρώτος στον Κλάδο Ζωής αναδείχτηκε ο κος Γιάννης Αλεξανιάν συνεργάτης της METLIFE ALICO, Δεύτερος στον Κλάδο Ζωής ο κος Θεόδωρος Νασόπουλος συνεργάτης της INTERAMERICAN και στο Κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων ο κος Εμμανουήλ Κούτσικος συνεργάτης της ALLIANZ.

Επιπλέον, βραβεύθηκαν με το βραβείο Π.Σ.Α.Σ. – MDRT οι κυρίες Σταυρούλα Επιτροπάκη, Σπυριδούλα Βελωνά και Σοφία Ζερβουδάκη, μέλη του για την 5ετη συμμετοχή τους στα συνεδρια του MDRT.

Για πρώτη φορά ο Π.Σ.Α.Σ. καθιέρωσε στα Κριτήρια Επιλογής των υποψηφίων, την υποβολή βεβαίωσης από τις ασφαλιστικές εταιρίες, οι οποίες δηλώνουν ότι έχουν πλήρη γνώση ότι οι προτεινόμενοι από αυτές τηρούν τον Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας του επαγγέλματος.

Η Δεξίωση που ακολούθησε μετά τη λήξη του Συνεδρίου και των Βραβεύσεων ήταν εκπληκτική μέσα στο επιβλητικό περιβάλλον του Ζαππείου Μεγάρου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Σ.Α.Σ. σας εύχεται ένα ευχάριστο και ασφαλές Καλοκαίρι.