Deloitte: Αλλαγές στο τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών

H Deloitte εντάσσει ακόμη ένα έμπειρο στέλεχος, την Δέσποινα Ξενάκη (ως Partner) στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες του Ασφαλιστικού Κλάδου για να ενισχύσει τις ελεγκτικές υπηρεσίες της, ακολουθώντας με αυτό τον τρόπο την στρατηγική της να επενδύει σε ανθρώπους που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Πιο συγκεκριμένα, η Δέσποινα Ξενάκη αναλαμβάνει Partner στη Διεύθυνση Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών με ευθύνη για τον Ασφαλιστικό Τομέα.

Η Δέσποινα Ξενάκη, νέα Partner Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών για τη νέα της θέση δήλωσε: «Η οικονομική κρίση έχει σημαντική επίδραση στην ασφαλιστική αγορά. Οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις στον κλάδο κάνουν επιτακτική την ανάγκη για ευρύτερο φάσμα γνώσεων των ορκωτών ελεγκτών ώστε να μπορούν να προσεγγίζουν, να διαχειρίζονται και να αξιολογούν βασικά θέματα που απασχολούν την ασφαλιστική αγορά όπως είναι η διαχείριση κινδύνων, η κεφαλαιακή φερεγγυότητα, οι επενδύσεις και τα οικονομικά αποτελέσματα.

Ο βασικός στόχος μου είναι η ανάπτυξη των υπηρεσιών (ελεγκτικών, αναλογιστικών, συμβουλευτικών) που θα υποστηρίζουν την ασφαλιστική αγορά με κύριους άξονες τον σεβασμό στις ανάγκες των ασφαλιστικών εταιρειών και την προσφορά ποιότητας βασιζόμενη στην μακρόχρονη εμπειρία».

Δέσποινα Ξενάκη
Η Δέσποινα Ξενάκη έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στα λογιστικά. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολυάριθμα συνέδρια και σεμινάρια για θέματα που αφορούν τον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών, εστιάζοντας στα ακόλουθα: IFRS, Solvency II, Διαφάνεια κ.άλ. και έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σχετικά με την επιρροή της χρηματοοικονομικής κρίσης στον ασφαλιστικό κλάδο, IFRS, Solvency Issues, Fraud, Banking risks.

Διαθέτει 27 χρόνια εμπειρίας στον Ελεγκτικό κλάδο, διευθύνοντας τις Χρηματοκοοικονομικές υπηρεσίες σε άλλη ελεγκτική εταιρία. Τα έργα που διηύθυνε ήταν ο χρηματοοικονομικός έλεγχος τραπεζικών, ασφαλιστικών, Leasing & Asset Management και εμπορικών κατασκευαστικών οργανισμών. Επίσης, έχει αναλάβει έργα IPO, Due-Diligence, Fraud Investigation, εφαρμογή του Sarbanes Oxley 404, εφαρμογή ΔΠΧΑ, σχεδιασμό εσωτερικού ελέγχου και εκτίμηση λειτουργικής αποδοτικότητας.