Έρευνα για διεκδίκηση αποζημιώσεων στο Επικουρικό Κεφάλαιο

Την υπερβολική συσσώρευση φακέλων με αγωγές κατά του Επικουρικού Κεφαλαίου σε λίγα δικηγορικά γραφεία διαπίστωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο ελέγχων που διενήργησε σε υποθέσεις του φορέα που αφορούσαν αποζημιώσεις για τροχαία ατυχήματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει επικεντρώσει την προσοχή της σε τρεις – τέσσερις δικηγόρους που φέρονται να έχουν «χρεωθεί» με περισσότερες από 500 υποθέσεις αγωγών κατά του Επικουρικού ο καθένας, ενώ βάσει των ίδιων στοιχείων 10 δικηγόροι φέρονται να συγκεντρώνουν πάνω από 300 υποθέσεις ο καθένας.

Η υπερ-συσσώρευση υποθέσεων σε περιορισμένο αριθμό δικηγόρων δεν μπορεί παρά να προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό στις ελεγκτικές αρχές, οι οποίες εξετάζουν το ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές τους.

Η διοίκηση του Επικουρικού Κεφαλαίου, που αναμένει το τελικό πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για τους ελέγχους στα οικονομικά του φορέα, όπως αναφέρουν πηγές του iw, έχει ήδη εισηγηθεί την αλλαγή της διαδικασίας «χρέωσης» των φακέλων στους δικηγόρους, ώστε αυτή να μην γίνεται από τους διακανονιστές, αλλά με ένα αδιάβλητο σύστημα (τυχαία ή αλφαβητική σειρά κ.α.).