Αντέχουν στην κρίση οι ασφαλίσεις ζωής

Σημάδια ανόδου καταγράφουν οι ασφαλίσεις ζωής σε μια δύσκολη περίοδο για τις ασφαλιστικές, που έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ζητήματα όπως οι ακυρώσεις συμβολαίων λόγω της κρίσης, αλλά και οι αυξημένες κεφαλαιακές απαιτήσεις που ορίζονται μέσω του κανονιστικού πλαισίου της Solvency II. Αν και οι εργασίες στις ασφαλίσεις ζωής ακολούθησαν καθοδική πορεία από το 2008 μέχρι και το 2011, στο πρώτο τρίμηνο του 2012 κινούνται θετικά, δίνοντας ελπίδες στους επαγγελματίες του χώρου για περαιτέρω ανάκαμψη.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, η καταγεγραμμένη παραγωγή ασφαλίστρων για το πρώτο τρίμηνο του 2012 έφτασε τα 1,2 δισ. ευρώ και αναλύεται σε 46,4% στις ασφαλίσεις ζωής και 53,6% στις ασφαλίσεις κατά ζημιών. Με 22 εταιρείες να δραστηριοποιούνται στις ασφαλίσεις ζωής, καταλαμβάνοντας το 99,3% του συνολικού μεριδίου της αγοράς, η παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2012 άγγιξε τα 315 εκατ. ευρώ ή το 56,3% του συνόλου της παραγωγής (559 εκατ. ευρώ). Οι ασφαλίσεις ζωής οι οποίες είναι συνδεδεμένες με επενδύσεις, έφτασαν στα 155 εκατ. ευρώ και με μερίδιο επί του συνόλου 27,7%, ενώ η διαχείριση ομαδικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων συγκέντρωσε 52 εκατ. ευρώ ή το 9,3% της παραγωγής.
Θετική είναι η εικόνα στις πρωτασφαλίσεις ζωής, όπου διαπιστώνεται αύξηση της τάξεως του 4,7%. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι κλάδοι της ζωής κινήθηκαν πτωτικά, εκτός των κλάδων ασφαλίσεων ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις, ο οποίος αυξήθηκε κατά 79%, τον κλάδο υγείας, που σημείωσε αύξηση 5,7% και κεφαλαιοποίησης, που αυξήθηκε κατά 47,9%. Στον αντίποδα ο κλάδος ζωής κατέγραψε μείωση κατά 7,2% και η διαχείριση ομαδικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων μείωση κατά 15,1%.

Δυσεπίλυτο πρόβλημα για τον κλάδο αποτελούν οι ρευστοποιήσεις συμβολαίων, που, λόγω της οικονομικής κρίσης, αυξάνονται, καθώς μια μερίδα καταναλωτών ακυρώνει τα συμβόλαιά της, παρά το γεγονός ότι τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης πολλαπλασιάζονται σε περιόδους κρίσεων, λόγω αφενός της οικονομικής αστάθειας και αφετέρου της οικονομικής δυσκολίας να καλυφθούν απροσδόκητες ζημίες. Στις ασφαλίσεις ζωής το πρώτο τρίμηνο του 2012 οι επιστροφές λόγω ακυρώσεων καταγράφουν αρχικά μείωση τον Ιανουάριο, αλλά στη συνέχεια σημειώνουν σημαντική αύξηση. Συγκεκριμένα, ο κλάδος ζωής συνδεδεμένων με επενδύσεις κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό ακυρώσεων και σε δεικτοποίηση, με βάση την τιμή Ιανουαρίου του 2011 το 100, το Φεβρουάριο του 2012 διαμορφώθηκε στο 350. Ανάλογη αύξηση είχε παρουσιάσει και τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, που είχε διαμορφωθεί κοντά στο 330.

 

MetLife Alico

O κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης είναι ένα σύγχρονο και δυναμικό πεδίο δράσης με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που έχουν ανάγκη όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματός τους. Η ανάγκη για ασφαλιστική κάλυψη είναι δεδομένη σε όλες τις εποχές. Ιδιαίτερα σήμερα, η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμη πιο επιτακτική, καθώς ο αναπόφευκτος περιορισμός των κρατικών παροχών στους τομείς των συντάξεων και της υγείας έχει ανοίξει το δρόμο για την αναβάθμιση του ρόλου της ιδιωτικής ασφάλισης.

Η ελληνική κοινωνία έχει κατανοήσει πλέον την αναγκαιότητα της ιδιωτικής ασφάλισης και παρατηρούμε ότι ωριμάζει σιγά-σιγά η ασφαλιστική συνείδηση στους Έλληνες, ειδικά στις νεότερες ηλικίες και στις ομάδες με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο. Αντιλαμβάνονται πλέον ότι πρέπει οι ίδιοι να κάνουν κάτι περισσότερο για να εξασφαλίσουν σήμερα μια επιπλέον πηγή εισοδήματος κατά την περίοδο της συνταξιοδότησής τους.

Σημαντικά κριτήρια για την αξιολόγηση του έργου και της προσφοράς μιας ασφαλιστικής εταιρείας αποτελούν η παροχή σύγχρονων και ολοκληρωμένων προγραμμάτων, ο επαγγελματισμός των ανθρώπων της, καθώς επίσης και η οικονομική της ευρωστία, η φερεγγυότητα και οι σταθερές επιδόσεις της σε βάθος χρόνου.

Η MetLife Alico, εταιρεία της MetLife Inc. στην Ελλάδα, είναι η κορυφαία διεθνής ασφαλιστική εταιρεία ζωής στην Ελλάδα, με αντίστοιχο καθοριστικό ρόλο στα δρώμενα της ασφαλιστικής αγοράς. Η εταιρεία διαθέτει εμπειρία και τεχνογνωσία 140 χρόνων, που της επιτρέπουν να είναι συνεχώς πρωτοπόρος και να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης διεθνώς, καθώς παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες σε 90 εκατ. ασφαλισμένους σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο.

Ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις
Στη MetLife Alico οι ανθρώπινες αξίες βρίσκονται πάντοτε στο επίκεντρο της εταιρικής της φιλοσοφίας. Μεριμνά αποτελεσματικά για τους ασφαλισμένους της και προβλέπει ώστε να διασφαλίζεται η οικονομική τους προστασία, προτείνοντας λύσεις που καλύπτουν τους ακόλουθους τομείς:

Ασφάλεια ζωής για την οικονομική στήριξη της οικογένειας

Ασφαλιστικές λύσεις με συνδυασμένες παροχές, με στόχο τη δημιουργία ενός κεφαλαίου το οποίο, σε περίπτωση απώλειας ζωής του ασφαλισμένου, να επιτρέπει στην οικογένειά του να συνεχίσει να ζει αξιοπρεπώς χωρίς να διαταραχθεί η οικονομική της ισορροπία.

Συνταξιοδοτικά προγράμματα

Η MetLife Alico παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε Έλληνα να σχεδιάσει, με τον πληρέστερο τρόπο, το προσωπικό συνταξιοδοτικό του πλάνο μέσω μιας εγγυημένης σύνταξης, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει νέες προοπτικές για το μέλλον του.

Φροντίδα υγείας

Μέσα από μια σειρά ολοκληρωμένων προγραμμάτων νοσοκομειακής περίθαλψης και παροχών υγείας, η MetLife Alico προτείνει αξιόπιστες και λειτουργικές λύσεις που προσαρμόζονται στις απαιτήσεις των ασφαλισμένων της, ώστε να έχουν την απαιτούμενη οικονομική υποστήριξη σε κάθε δύσκολη στιγμή.

Μέριμνα για τα παιδιά

Η MetLife Alico δίνει την ευχέρεια σε κάθε οικογένεια να δημιουργήσει ένα σημαντικό κεφάλαιο έτσι ώστε, όταν ενηλικιωθούν τα παιδιά, να υπάρχουν οι πόροι που θα χρηματοδοτήσουν τις σπουδές και το ξεκίνημα της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Προστασία εισοδήματος λόγω ανικανότητας για εργασία

Τα προγράμματα προσωπικών ατυχημάτων της MetLife Alico καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κινδύνων, προσφέροντας οικονομική στήριξη για να ξεπεραστούν χωρίς άγχος τα απρόοπτα της ζωής.

Επενδυτικές/αποταμιευτικές επιλογές

Τα επενδυτικά/αποταμιευτικά προγράμματα της MetLife Alico παρέχουν τη δυνατότητα για συστηματική μακροχρόνια επένδυση/αποταμίευση, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα σύγχρονα επενδυτικά εργαλεία που είναι σήμερα διαθέσιμα διεθνώς.

 Δ. Κούγιας, διευθυντής του κλάδου ζωής, «Ευρωπαϊκή Ένωσις Ασφάλειαι Μινέττα»

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, αρχής γενομένης από το 1990, δημιούργησαν προγράμματα υγείας (νοσοκομειακής περίθαλψης) μέσω των οποίων παρέχουν: θέσεις νοσηλείας (Α’, Β’, Γ’, LUX), κάλυψη εξόδων νοσηλείας μέχρι και 100%, όπως και πολλές άλλες λειτουργικές παροχές (π.χ. προ και μετά νοσοκομειακά έξοδα, αποκλειστικές νοσοκόμες κ.λπ.).Επιπλέον, οι εταιρείες έχουν συνάψει συμβάσεις με μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα (π.χ. Metropolitan κ.λπ.), καλύπτοντας απευθείας τις δαπάνες νοσηλείας για λογαριασμό του ασφαλισμένου-παθόντα.

Η εμπειρία, μέχρι σήμερα, έχει αποδείξει ότι το ενδιαφέρον του υποψήφιου ασφαλισμένου στον κλάδο υγείας παραμένει αμείωτο. Γνωρίζοντας οι ασφαλισμένοι ότι οι κοινωνικοί φορείς ασφάλισης δεν μπορούν να καλύψουν τις ιδιωτικές δαπάνες υγείας (νοσοκομειακή περίθαλψη) ούτε κατά προσέγγιση στο 100%, αναγκάζονται να συνάψουν ατομικά ασφαλιστήρια υγείας, συμπληρωματικά της κοινωνικής ασφάλισης για την «κακιά ώρα».

Σήμερα αυτό έχει έντονα επιταθεί, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι οι προσδοκίες από τη δημόσια υγεία για ολοκληρωμένη περίθαλψη εξανεμίζονται, γιατί τα νοσοκομεία δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των προβλημάτων υγείας των ασφαλισμένων, σύμφωνα με τα όσα τους καταμαρτυρούν και τα μέσα ενημέρωσης.

Η εικόνα αυτή αυξάνει το ενδιαφέρον των υποψηφίων ασφαλισμένων προς την ιδιωτική ασφάλιση και κατ’ επέκταση συμβάλλει στην αλλαγή της πολιτικής των ασφαλιστικών εταιρειών προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχουν όλο και περισσότερα νοσοκομειακά προγράμματα υγείας με ποικιλία ελκυστικών καλύψεων και βεβαίως με ελκυστικό κόστος, πράγμα εξαιρετικά σημαντικό για τους ενδιαφερόμενους. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι, παρέχοντας τέτοιου είδους προγράμματα υγείας, η ζήτηση να συνεχιστεί.
Επίσης οι εταιρείες παρέχουν και πολύ καλά προγράμματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Η εταιρεία μας έχει δημιουργήσει προγράμματα υγείας(νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης) ευκολονόητα για τους καταναλωτές, ευπαρουσίαστα για τους πωλητές, ευέλικτα, πρακτικά και αποτελεσματικά στις καλύψεις τους που αναλύονται παρακάτω.
Η «Ευρωπαϊκή Ένωσις Ασφάλειαι Μινέττα», με στόχο πάντα την εξυπηρέτηση, έχει δημιουργήσει ασφαλιστικές καλύψεις με παροχές υγείας δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Αναλυτικότερα οι καλύψεις είναι οι ακόλουθες:

Προγράμματα
Πρωτοβάθμια περίθαλψη
Η εταιρεία παρέχει στους ασφαλιζόμενους τρία προγράμματα επιλογής για την κάλυψη της νοσοκομειακής περίθαλψης. Τα προγράμματα αυτά είναι :

· Diamond: Ανώτατο ετήσιο όριο παροχής στην Ελλάδα 2.143.083 ευρώ
Ανώτατο ετήσιο όριο παροχής στο εξωτερικό 465.910 ευρώ

· Platinum: Ανώτατο ετήσιο όριο παροχής στην Ελλάδα 512.500 ευρώ
Ανώτατο ετήσιο όριο παροχής στο εξωτερικό 354.375 ευρώ

· Gold: Ανώτατο ετήσιο όριο παροχής στην Ελλάδα 214.308 ευρώ
Ανώτατο ετήσιο όριο παροχής στο εξωτερικό 207.076 ευρώ

Επιλογή θέσης νοσηλείας: Τρίκλινο έως σουίτα.
Επιλογή ποσοστού ή ποσού συμμετοχής ασφαλισμένου: Πολλαπλές επιλογές, αναλόγως της επιθυμίας του ασφαλισμένου, π.χ. ποσοστό 0%, ποσό 0 ευρώ ποσοστό 10%, ποσό 600 ευρώ κ.λπ.

Τα παραπάνω τρία προγράμματα παρέχουν επιπλέον τα εξής:
α) Αμοιβή χειρουργού και αναισθησιολόγου: 100% κάλυψη
β) Έξοδα χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας χωρίς νοσηλεία: 100% κάλυψη με χρήση του κοινωνικού φορέα ασφάλισης
γ) Προ και μετά νοσοκομειακά έξοδα (90 ημέρες πριν και 60 μετά): Τα ανώτατα ποσά κάλυψης διαφοροποιούνται ανάλογα με τη θέση νοσηλείας. Επίσης, τα ποσά αυτά διπλασιάζονται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις νοσηλείας (π.χ. εγκεφαλικό, καρκίνος), ενώ επίσης, στις παραπάνω περιπτώσεις, τριπλασιάζεται και το χρονικό διάστημα μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, δηλαδή φθάνει τις 180 ημέρες.

Πρόσθετες παροχές (νοσηλεία χωρίς απαίτηση αποζημίωσης):
α) Ημερήσιο επίδομα ετησίως μέχρι 30 ημέρες:
· Σε κρατικό νοσοκομείο
· Σε μονάδα εντατικής θεραπείας
· Νοσηλεία στο εξωτερικό
β) Επίδομα χειρουργού και αναισθησιολόγου:
Καταβάλλεται επίδομα για επεμβάσεις πολύ μικρές έως ειδικές. Τα ποσά διαφοροποιούνται ανάλογα με τη θέση νοσηλείας.
γ) Κάλυψη για σύνδρομο Aids:
Τα ποσά κάλυψης διαφοροποιούνται ανάλογα με τη θέση νοσηλείας
δ) Επίδομα τοκετού (φυσιολογικός, καισαρική τομή):Τα ποσά διαφοροποιούνται ανάλογα με τη θέση νοσηλείας
ε) Αποκλειστική νοσοκόμα:
Σε κρατικό νοσοκομείο, σε ιδιωτικό νοσοκομείο, στο σπίτι του ασφαλισμένου
στ) Έξοδα αερομεταφοράς
ζ) Έξοδα ασθενοφόρου

Εξωνοσοκομειακή κάλυψη
Η εταιρεία παρέχει στους ασφαλιζόμενους τέσσερα προγράμματα επιλογής για την κάλυψη της εξωνοσοκομειακής περίθαλψης. Τα προγράμματα αυτά είναι:

Senior: Ανώτατο ετήσιο όριο 1.000 ευρώ
Junior: Ανώτατο ετήσιο όριο 1.000 ευρώ
Senior Plus: Ανώτατο ετήσιο όριο 2.000 ευρώ
Junior Plus: Ανώτατο ετήσιο όριο 2.000 ευρώ
Senior Comfort, Junior Comfort: Ανώτατο ετήσιο όριο 1.000 ευρώ

Τα προγράμματα αυτά καλύπτουν:
α) Απεριόριστες επισκέψεις ετησίως στα ιατρεία συμβεβλημένων γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με συμβολική συμμετοχή του ασφαλισμένου στο κόστος ιατρικής επίσκεψης.
Παρέχονται και ιατρικές επισκέψεις κατ’ οίκον, συμβεβλημένων γιατρών. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης στο ιατρείο μη συμβεβλημένου γιατρού, καθώς και στο σπίτι.
β) Διαγνωστικές εξετάσεις: Η κάλυψη είναι 100% μέχρι τη συμπλήρωση του ανωτάτου ετησίου ορίου (1.000 ή 2.000 ευρώ)
γ) Άλλες παροχές:
· Δωρεάν ετήσιο check up (γενικό ή ειδικό ανδρών – γυναικών)
· Προγεννητικός έλεγχος: κάλυψη κατά 100%
· Κάλυψη σε εξωτερικά ιατρεία συγκεκριμένων κλινικών
· Λήψη αίματος κατ’ οίκον: συμβολική συμμετοχή
· Ετήσιος στοματικός έλεγχος, οδοντιατρικές πράξεις σε συμβεβλημένα οδοντιατρεία: Παρέχεται σημαντική έκπτωση στο κόστος των οδοντιατρικών εργασιών
· Φυσικοθεραπεία (συνεδρία στο φυσικοθεραπευτήριο, συνεδρία στο σπίτι σε συμβεβλημένα φυσικοθεραπευτήρια): πολύ προσιτές τιμές συμμετοχής του ασφαλιζόμενου

Στα παραπάνω προγράμματα μπορούν να ασφαλιστούν άτομα ηλικίας από 1 μηνός έως 65 ετών.
Παρέχεται ισόβια κάλυψη στον κυρίως ασφαλισμένο και στα παιδιά εφόσον είναι κυρίως ασφαλισμένα και όχι προστατευόμενα μέλη. Παρέχεται «κάρτα νοσηλείας» για νοσηλεία του ασφαλιζόμενου σε συμβεβλημένα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Εθνική Ασφαλιστική
Είναι γεγονός πως το σύγχρονο περιβάλλον διαφέρει ως προς τις συνθήκες σε σχέση με ορισμένα χρόνια πριν. Εξελίξεις έχουν σημειωθεί και στην κοινωνική ασφάλιση, με συνέπεια οι πολίτες να αισθάνονται την ανάγκη εξασφάλισης μεγαλύτερης σύνταξης από αυτήν του ασφαλιστικού τους φορέα και να ανησυχούν για την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου υπηρεσιών υγείας. Γίνονται, λοιπόν, πλέον αντιληπτές οι προοπτικές για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Οι πελάτες σήμερα επαναπροσδιορίζουν αξίες και αναθεωρούν ανάγκες. Αναζητούν απλότητα, διαφάνεια συνδυασμένη με χαμηλό κόστος και, παράλληλα, αύξηση της ποιότητας υπηρεσιών, ενώ λόγω της κρίσης ζητούν εγγυήσεις, θετική εμπειρία, συνέπεια. Αποτέλεσμα αυτών είναι η αναγκαιότητα σχεδιασμού προγραμμάτων απλών και χαμηλού κόστους, εστιασμένων σε συγκεκριμένα τμήματα της αγοράς. Η ιδιωτική ασφάλιση καλείται να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις, προσφέροντας κατάλληλα προγράμματα, έχοντας αντιληφθεί το ρόλο της στις ασφαλίσεις ζωής, σύνταξης, υγείας: λειτουργώντας συμπληρωματικά, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών.

Η «Εθνική Ασφαλιστική», η πρώτη ασφαλιστική, προσφέρει ποικιλία προγραμμάτων καλύπτοντας κάθε ανάγκη. Πρόσφατα, πιστή στο όραμα της προσφοράς υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, εμπλούτισε την οικογένεια των προγραμμάτων, ανταποκρινόμενη στις νέες ανάγκες.

Η εταιρεία διαθέτει πλέον το πρωτοποριακό πρόγραμμα ευέλικτης συνταξιοδοτικής αποταμίευσης «Ευέλικτη Εθνική Σύνταξη», που καλύπτει τις συνταξιοδοτικές ανάγκες με τον καλύτερο τρόπο. Το πρόγραμμα βοηθάει τον πελάτη να «χτίσει» τη σύνταξή του σταδιακά, όπως επιθυμεί, και προσαρμόζεται απόλυτα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες, αφού του δίνει τη δυνατότητα να καταβάλλει το ασφάλιστρο που επιθυμεί, ανάλογα με τις προσωπικές του δυνατότητες, χωρίς να απαιτεί τακτική ετήσια δέσμευση. Μερικοί λόγοι για να εμπιστευτεί κάποιος το μελλοντικό του εισόδημα στο πρόγραμμα, είναι ότι η παροχή είναι εγγυημένη ισοβίως από τη στιγμή που αγοράζεται η σύνταξη, η εγγυημένη σύνταξη εξαρτάται μόνο από τα πληρωμένα ασφάλιστρα (και τις αποδόσεις) και δεν επηρεάζεται από το τι θα κάνει στο μέλλον ο πελάτης, ενώ υπάρχει πλήρης ελευθερία στη σύνθεση της σύνταξης κατά τη διάρκειά του.

 Εξάλλου, η εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες υγείας των πελατών όλων των κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων, λάνσαρε πρόσφατα το πρόγραμμα «Βασική Προστασία». Το πρόγραμμα αυτό δίνει τη δυνατότητα μιας αξιοπρεπούς περίθαλψης σε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των φορέων ασφάλισης (εάν αυτοί υπάρχουν), με σκοπό την πλήρη ανταπόδοση του συνόλου των εισφορών του ασφαλισμένου. Μερικά από τα οφέλη του πελάτη που επιλέγει αυτό το πρόγραμμα, είναι ότι έχει ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, δρα συμπληρωματικά με τους υπόλοιπους φορείς, παρέχει δυνατότητα πλήρους κάλυψης οικογενειών με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα, καλύπτοντας τα παιδιά μέχρι 30 ετών με πολύ χαμηλό κόστος, εξασφαλίζοντας αξιοπρεπή περίθαλψη σε μονόκλινο στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ προσφέρει αξιοπρεπή δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια κάλυψη βάσει συνεργασιών.

Εξάλλου, με το νέο πρόγραμμα «Ασφάλιση Σοβαρών Ασθενειών», η εταιρεία καλύπτει τις 11 πιο σοβαρές ασθένειες που είναι πιθανό να προκληθούν σήμερα σε έναν άνθρωπο, παρέχοντας τη δυνατότητα συνδυασμού της κάλυψης με τα υπάρχοντα νοσοκομειακά προγράμματα της εταιρείας, εξασφαλίζοντας στον πελάτη πλήρη κάλυψη σε πολύ ανταγωνιστικό κόστος.