Καλύψεις για το «cloud computing» από τη Marsh

Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται προκύπτουν νέες ανάγκες, στις οποίες η ασφαλιστική αγορά ανταποκρίνεται σχεδιάζοντας νέα προϊόντα. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της Marsh που ανακοίνωσε ένα καινούριο ασφαλιστικό πρόγραμμα σχετικό με το «cloud computing».

Σήμερα που πολλές εταιρείες στρέφονται στη λειτουργία του «cloud» για να καλύψουν τις επιχειρηματικές τους ανάγκες σε επίπεδο διαχείρισης δεδομένων, η Marsh λανσάρει ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στην προστασία των ασφαλισμένων από διάφορες οικονομικές ζημίες που μπορεί να προκύψουν από «αποτυχίες» του εν λόγω συστήματος. Οι περισσότερες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών «cloud computing» δεν προσφέρουν αποζημιώσεις και οι εταιρείες που χρησιμοποιούν αυτά τα συστήματα διαχείρισης δεδομένων έχουν συνήθως περιορισμένες πιθανότητες ανάκτησης των οικονομικών απωλειών που απορρέουν από τη διακοπή λειτουργίας της υπηρεσίας.

 Το «CloudProtect Marsh» προστατεύει τις εταιρείες από απώλειες εσόδων, καθώς και από επιπλέον έξοδα σε περίπτωση που το cloud υποστεί «επίθεση ή δεν μπορεί να παράσχει συμβατικές υπηρεσίες.

Ο κ. Robert Parisi, Network Security and Privacy Practice Leader στη Marsh, αναφέρθηκε στη σημασία του cloud για τους επιχειρηματίες. Ωστόσο, δήλωσε ότι «είναι πιθανό να προκύψουν διακοπές στη λειτουργία του δικτύου και οικονομικές απώλειες. Το CloudProtect συμβάλλει στον περιορισμό του κινδύνου, προσφέροντας επιπλέον προστασία, που δεν παρέχεται στα παραδοσιακά ασφαλιστήρια συμβόλαια».