Νέος Κανονισμός και προϋπολογισμός για το ΕΚ

Γενική συνέλευση για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και την τροποποίηση του κανονισμού οργάνωσης και λειτουργίας του Επικουρικού Κεφαλαίου, πραγματοποιεί σήμερα η διοίκηση του φορέα. Πρόκειται για επαναληπτική συνεδρίαση δεδομένου ότι στις 21 Ιουνίου η γενική συνέλευση δεν είχε απαρτία.
 
Τα μέλη του Επικουρικού Κεφαλαίου καλούνται αρχικά να εγκρίνουν πέρα από τις οικονομικές καταστάσεις του 2011 και τον προϋπολογισμό του 2012 και την τροποποίηση του Κανονισμού λειτουργίας του φορέα.
 
Οι αλλαγές που θα επέλθουν κατά κύριο λόγο θα αφορούν στην εκλογή των μελών της διοίκησης. Ο νέος Κανονισμός θα προβλέπει ότι για κάθε μέλος του Δ.Σ. θα εκλέγεται και ένα αναπληρωματικό, ώστε όποτε αποχωρεί από τη διοίκηση κάποιο μέλος να μην διενεργούνται νέες εκλογές.
 
Εφόσον ο κανονισμός εγκριθεί από τη γενική συνέλευση του Επικουρικού, θα αποσταλεί προς έγκριση στην Τράπεζα της Ελλάδος και εν συνεχεία θα τεθεί σε εφαρμογή.
 
Το Επικουρικό θα κληθεί να εκλέξει νέα διοίκηση με το νέο κανονισμό, μετά από δύο χρόνια, οπότε θα συνέλθει και πάλι η γενική συνέλευση.