Exports Money Conference 2012

H Ethos Media S.A. με τη συνεργασία της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ), διοργανώνουν το 2ο εξαγωγικό συνέδριο με τίτλο «Eξαγωγές: Eφαλτήριο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση». Το φετινό συνέδριο, θα διεξαχθεί την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012 στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental

Βασικοί ομιλητές του συνεδρίου είναι:
Horst Reichenbach, Head of European Commission Task Force for Greece και
Signe Ratso, Director, Trade Strategy & Market Access, (Directorate G, European Commission Trade)

Το Exports Money Conference 2012 στοχεύει στο να προσφέρει πρακτικά και χρήσιμα εργαλεία στους Έλληνες εξαγωγείς, τα οποία θα συμβάλλουν στην ενίσχυση και την προώθηση της εξαγωγικής δραστηριότητας. Επίσης, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πως να εξάγουν τρόφιμα, φάρμακα και τεχνολογίες ICT & Mobile, κλάδους προϊόντων οι οποίοι παρουσιάζουν ιδιαίτερο εξαγωγικό ενδιαφέρον σήμερα. Μέσα από τις εργασίες του επικείμενου εξαγωγικού συνεδρίου και με τη συμβολή ειδικών, θα αναδειχθούν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για επιτυχημένες εξαγωγές («κλειδιά» για την επέκταση της εξαγωγικής προσπάθειας) και δύνανται να διευκολύνουν την εξωστρέφεια. Ειδική ανάλυση θα πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων, για τις εξαγωγές στις αγορές των Αραβικών Χωρών, της Τουρκίας και της Ρωσίας. 

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι εξαγωγείς θα έχουν τη δυνατότητα να συναντηθούν κατ’ ιδίαν με προϊσταμένους της υπηρεσίας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και να ενημερωθούν για εξαγωγές σε 14 διαφορετικές χώρες (Αίγυπτο, Λιβύη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ιταλία, Κίνα, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία).  Στον ίδιο χώρο θα βρίσκονται διαθέσιμοι για συναντήσεις με τους εξαγωγείς, εκπρόσωποι και στελέχη του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ).

Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν στο πρώτο μέρος του συνεδρίου είναι:

– Η στρατηγική για την προώθηση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και η συμβολή του κράτους στην εξέλιξη των εξαγωγών

 - Οι ελληνικές εξαγωγές στο πλαίσιο των νέων συνθηκών του παγκόσμιου εμπορίου. Τάσεις και προοπτικές

– Η οικονομία των εξαγωγών: Ο ρόλος της χρηματοδότησης, της ασφάλισης και του factoring

– Εργαλεία και μέσα για επιτυχημένες εξαγωγές
Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν στο δεύτερο μέρος του συνεδρίου είναι:

-Χρήσιμες συμβουλές για εξαγωγές σε Αραβικές χώρες, Ρωσία και Τουρκία
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται τρεις σημαντικές αγορές για τις ελληνικές εξαγωγές: Οι Αραβικές Χώρες, η Ρωσία και η Τουρκία. Στα ειδικά αυτά πάνελ οι σύνεδροι θα λάβουν όλες τις πληροφορίες που αφορούν στο πώς θα εξάγει κανείς σε αυτές τις χώρες, ποια προϊόντα έχουν προοπτικές διείσδυσης, ποιες είναι οι ιδιαίτερες απαιτήσεις των αγορών και γενικά ο,τιδήποτε χρειάζεται για να αναπτύξουν εξαγωγική δραστηριότητα. 

-Πρακτικές συμβουλές εξαγωγών στην περίπτωση που η επιχείρησή σας ανήκει στους κλάδους προϊόντων: Τρόφιμα, Φάρμακα και Τεχνολογίες ICT & Mobile Applications.

Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει εφαρμοσμένα και πρακτικά πάνελ, τα οποία αναφέρονται σε τρεις κλάδους προϊόντων που έχουν ιδιαίτερο εξαγωγικό ενδιαφέρον: τα τρόφιμα, τα φάρμακα και οι τεχνολογίες ICT& Mobile Applications. Στα πάνελ για τον κάθε κλάδο θα συμμετέχουν: ένας έλληνας εξαγωγέας με επιτυχημένη εξαγωγική δράση, ο οποίος θα αναφερθεί στο πώς και με ποιες προϋποθέσεις αναπτύχθηκε εξαγωγικά, ένας ξένος εισαγωγέας, ο οποίος εισάγει ελληνικά προϊόντα ή υπηρεσίες στην χώρα του και θα παρουσιάσει τις απαιτήσεις που έχει η αγορά της χώρας του από ένα εισαγόμενο προϊόν και ένας σύμβουλος πιστοποίησης προδιαγραφών προϊόντων, ο οποίος θα αναλύσει την σημασία της πιστοποίησης ενός προϊόντος που εξάγεται προκειμένου να καλύπτει τις απαιτήσει των ξένων αγοραστών. 

Το Exports Money Conference 2012 πραγματοποιείται με την αιγίδα όλων των ελληνικών εξαγωγικών φορέων αλλά και σε συνεργασία με 15 διμερή επιμελητήρια: 

Yπουργείο Εξωτερικών, Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), Ελληνική Εταιρία Logistics, Διεθνής Βιομηχανική και Ναυτική Ένωση, Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών Τυποποιητών Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ), Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), Αραβο-ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, Ελληνο- Βουλγαρικό Επιμελητήριο, Ελληνο -Ινδικό Επιμελητήριο, Ελληνο-Iταλικό Επιμελητήριο, Ελληνο-Καναδικό Επιμελητήριο, Ελληνο-Κινεζικό Επιμελητήριο, Ελληνο-Ρωσικό Επιμελητήριο, Ελληνο-Σερβική Εμπορική και Βιομηχανική Ένωση-ΕΣΕΒΕ, Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητήριο, Ελληνο – Τουρκικό Επιμελητήριο, Ελληνο – Φιλανδικό Επιμελητήριο.

Οι χορηγοί του συνεδρίου είναι:

SILVER ΧΟΡΗΓΟI: ENTERSOFT, ICAP
BRONZE ΧΟΡΗΓΟΙ: EULER HERMES EMPORIKI, DK CONSULTANTS
ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: FLEXOPACK, KOSMIDIS & PARTNERS, NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, GS1 ASSOCIATION GREECE, IFCO SYSTEMS ΕΛΛΑΣ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ: PLANITAS

Communication Partner:
V+O

Communication Sponsors:

ΣΚΑΪ, ΣΚΑΪ 100,3, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, ΚΕΡΔΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ, Τ&Π ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΧΡΗΜΑ, HRIMA.gr, ΧΡΗΜΑ WEEK, INSURANCE WORLD, insuranceworld.gr, Pharma & Health Business, Ph.B.com.gr Palo.gr, 

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
κα. Σοφία-Αφροδίτη Βουλγαράκη, Communication & P.R. Manager, Ethos Media,  Τ: 210 998 4901, voulgaraki.s@ethosmedia.eu

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: κ. Κωνσταντίνος Σαλβαρλής, Conferences Manager, Ethos Media, Τ:210 998 4909, salvarlis.k@ethosmedia.eu

Το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να δείτε εδώ